6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'de okul meclisi seçimleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Seçimi Projesi, GKV Özel Okullarında başarıyla uygulanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Seçimi Projesini her yıl başarıyla uygulayan GKV Özel Okulları, 2008-2009 eğitim öğretim yılı okul meclislerini oluşturabilmek için sandık başına gidiyor. Proje gereği öncelikle sınıf temsilcilerinin seçildiği, seçilen sınıf temsilcilerinin okul meclisini oluşturacağını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “GKV Özel Okulları, Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclislerinin Seçilmesi projesini her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla uyguluyor. Okul meclislerinin oluşabilmesi için sınıflara sandık konularak sınıf temsilcileri seçilmiş olup, seçilen sınıf temsilcileri arasından okul temsilciliğine aday olmak isteyen öğrencilerimiz adaylıklarını ilan ederek önümüzdeki günlerde propaganda çalışmalarına başlayacaklardır. Demokrasinin çocuklarımıza en iyi şekilde anlatılabilmesi ve onların demokratik yaşamı kurallarıyla benimseyebilmeleri için söz konusu proje büyük bir titizlikle uygulanıyor. Okulumuzda bulunan toplam 74 sınıfa sandık konularak sınıf temsilcileri seçilmiştir. Projenin bundan sonraki basamakları da başarıyla uygulanacaktır” dedi.


Sınıf temsilcisi seçimlerinde adaylar arasında kıyasıya rekabet görülürken GKV'li öğrencilerin demokrasi eğitiminden başarıyla çıktığı görülürken adayların arkadaşlarına yönelik yaptığı seçim propagandaları dikkat çekiciydi. Adaylar genellikle okul ve çevreyle ilgili sorunlara en kısa zamanda çözüm bulacaklarını ifade ederken ülkemizi ve dünyayı yakından ilgilendiren küresel ısınmayla ilgili her türlü projeyi de destekleyeceklerini belirttiler. Seçim heyecanının hızla sürdüğü GKV Özel Okullarında önümüzdeki günlerde okul temsilcilik seçiminin büyük çekişmelerle geçeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?