6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'de satranç turnuvası

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından geleneksel olarak düzenlenen 5. Kurtuluş Satranç Turnuvası start aldı.

Açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, Genel Müdür Yardımcıları Metin Tezel, Atanur Vergili ve Fevzi Gürsel katıldı. 600 lisanslı sporcunun yarışacağı turnuvaya veliler de büyük ilgi gösterdi.

Gaziantep'te satranç sporunun geliştirilmesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının büyük rol oynadığını ifade eden Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Fatih Ekinci, "Yapılan organizasyon gerçek anlamda kusursuz olup yoğun katılımın bu spora yönelik ilginin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Gaziantep'in gelişmesi ve kalkınmasında önemli bir misyon üstlenen Gaziantep Kolej Vakfı başkan ve yöneticilerini yürekten kutluyorum. Bu sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinde önemli rol üstlenmişlerdir" dedi.

GKV Özel Okullarının takım oyunları yanında bireysel spor dallarına da büyük önem verdiğini ifade kaydeden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, ise şunları söyledi:

"Satranç sporu çocuklarımızın zihinsel gelişiminde büyük rol oynayan ve onların gelecek yaşamlarında verecekleri önemli kararlar için alt yapı oluşturan önemli bir spor dalıdır. Bugün 5. kez start alan Kurtuluş Satranç Turnuvasına 600 lisanslı sporcu katılmıştır. Devlet okullarımızın büyük ilgi gösterdiği turnuvamızda resmi lisanslı 25 hakem ve 50 teknik görevli de bulunmaktadır. 10 ayrı kategori ve yaş gruplarına göre gerçekleştirilen turnuva sonucu şampiyonların ödülleri 23 Aralık Salı günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacaktır. Okullarımızın satranç sporuna yönelmesi önemli bir gelişmenin unsuru olarak görülmeli, anne ve babalar çocuklarını bu sporla ilgilenmeleri yönünde teşvik etmelidir" dedi.

İlk hamlenin GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci'nin yapmasıyla start alan turnuva bugün sonuçlanacak.

Büyük katılımın gözlendiği turnuvaya 600 lisanslı sporcu müracaat ederken 25 hakem ve 50 teknik personel görev alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 11:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?