5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GKV'de satranç turnuvası

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen satranç turnuvası, 69 okuldan 737 öğrencinin katılımıyla başladı. 

GKV özel okullarında gerçekleştirilen satranç turnuvasını izleyen Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman "Satranç çocuklarımızın muhakeme gücünü artıran önemli bir spordur" dedi. Şişman, rekor denecek bir sayıda sporcunun katıldığı bu turnuvanın sadece GKV için değil ülkemiz için de övünç kaynağı olduğunu söyledi. 

Satrancın bir zeka sporu olduğunu belirten Şişman, "İyi bir satranç oyuncusu olarak yetiştirilen bu yavrularımız geleceğe daha emin ve korkusuz bakacaktır. Bu turnuva katılımcı sayısı ve kategorileriyle Türkiye'nin Grand Prix'si olarak isimlendiriliyor. Gaziantep'in böyle büyük yarışmalara ihtiyacı var. Değerli velilerimiz ve öğretmenler lütfen çocuklarınıza milli günlerimizi ve kahramanlarımızı öğretin" dedi.
Çocukların, Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve bu ülke uğruna canlarını feda etmiş kahramanları yakından tanıması gerektiğini anlatan Şişman, şöyle konuştu: "Milli tarihini bilmeyen nesiller gelecekte şaşkınlık içerisinde geçmişini arayacaktır. Türk milletinin şanlı geçmişi ve kahramanlıklarını çocuklarımıza lütfen tanıtın. Biz Gaziantep'te eğitim öğretim gören öğrencilerimizin özellikle yakın tarihimizi öğrenmeleri için gerekli çabayı sarf ediyoruz. GKV Özel Okullarını yürekten kutluyorum. Böylesine büyük bir organizasyonu düzenleyerek ev sahipliği yapmaları Gaziantep eğitiminin gelişmesi ve yükselmesi için büyük önem taşımaktadır." 

Türkiye'nin Grand Prix'i olarak adlandırılan turnuvanın mükemmel bir organizasyon olduğunu ifade eden öğrenci velileri de, "Çocuklarımızın böyle bir ortamda iki gün boyunca dostluk ve kardeşlik duygularının gelişmesi yanında müsabakalarda rahat bir ortamda yarışmalarını sağlayan GKV Özel Okulları idarecilerini kutluyoruz. Kusursuz bir organizasyon" dediler. Turnuvanın salı günü yapılacak ödül töreniyle sona ereceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 14:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?