6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'de uyum programı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim 1. sınıf ve anaokulu öğrencileri için l uygulamaya konulan okula uyum programı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları’nda da düzenlenecek törenle başlıyor.


İlk kez ders başı yapacak öğrencilerin okullarına ve sınıflarına uyumu sağlanacak. 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk zili bugün GKV Özel Okullarında törenle çalacak. Kapılarını 46. kez öğrencilerine açacak olan GKV Özel Okulları bu yıl aynı zamanda kuruluşunun 46. yılını da değişik etkinliklerle kutlayacak. İlköğretim 1. sınıf öğrencileriyle anaokulu öğrencilerinin uyum eğitimine başlayacağı GKV Özel Okulları’nda hazırlıklar tamamlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak amacıyla başlattığı uygulamanın önemli olduğunu vurgulayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez 2006-2007 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileriyle ana okulu öğrencilerini kapsayan bir haftalık eğitime uyum programı GKV Anaokulu ve GKV İlköğretim Okulu’nda da bu gün başlıyor. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz okula hazırlanmış olacak. Ayrıca öğrencilerimiz öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Veliler de çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için sınıf ortamına alınacak, rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendirilecek. 2008-2009 eğitim öğretim yılında kapılarını 46. kez öğrencilerine açarak eğitim alanındaki liderliğini sürdürecek olan GKV Özel Okulları yeni eğitim öğretim yılında da bir çok ilke imza atacaktır. Bu gün ilköğretim 1. sınıf öğrencileriyle anaokulu öğrencileri için “Okula hoşgeldiniz” töreni düzenlenecektir. Törenlerimize öğrencilerimiz aileleriyle birlikte gelecek, eğitim hayatlarının en önemli yıllarını geçirecekleri GKV Özel Okulları eğitim kampüsünü yakından tanıyacak ve sınıf öğretmenleri rehberliğinde çeşitli etkinliklere katılacaklardır. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize ve Türk ulusuna hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 13:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?