6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'den muhteşem ödül töreni

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından her yıl düzenlenen Kurtuluş Satranç Turnuvasının ödül töreni muhteşem oldu. 69 okuldan 600 lisanslı sporcunun katıldığı turnuvada derece alanlara ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Devlet okullarının büyük başarı elde ettiği turnuva törenine katılım yoğun oldu. Kurtuluş satranç turnuvası ödül törenine Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Müdür Yardımcısı Halil Eştürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oruç, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Fatih Ekinci, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Genel Müdür Necmiye Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.


GKV'nin kent eğitimine olduğu gibi kültür ve sporuna da önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Satranç turnuvasının ismini Kurtuluş Turnuvası koymak ince bir zekanın ürünüdür. Kurtuluş bayramı etkinlikleri çerçevesinde böyle bir isimle satranç turnuvası gerçekleştirmek toplumun her kesimine önemli bir mesajdır. Ülkemizin dünya ülkeleri arasında lider konuma ulaşmasındaki kurtuluş yolu şüphesiz zeka ve çalışmayla ilgilidir. Satranç sporu zeka geliştiren dünyanın en önemli spor dallarından birisidir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da organizasyonun Gaziantep için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Gaziantep Kolej Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel kurtuluş satranç turnuvası başarıyla tamamlanmıştır. Satranç sporu çocuklarımıza zihinsel imaj kazandırmaktadır. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiyesi için çocuklarımızın zeka geliştirici sporlarla ilgilenmesini sağlamak zorundayız” diye konuştu.


Dünya liderleriyle boy ölçüşebilmenin yolunun düşünen ve uygulayan gençler yetiştirmekle mümkün olduğunu kaydeden Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin de, “Gelişmiş ülkelerde görülen kalkınmanın temelinde insan zihninin ve beyninin maksimum oranda kullanılmasıyla sağlanmıştır. Bugün gençlerimizi zeka geliştirici bir oyun olan satrançla tanıştırır ve onları iyi birer musabık yaparsak gelecekte bu gençlerimiz dünya liderliğine koşacak olan bir ülkenin yönetiminde görev alırlar. Bilimsel çalışmaların desteklenmesinde elbette altyapısıyla gelişmiş nesiller büyük rol olacaktır. GKV Özel Okullarını bu büyük organizasyonlarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Turnuvanın bu yıl uluslar arası boyut kazandığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ise, “Katılımın böyle yoğun ve büyük olması bizleri mutlu ediyor. Bu yıl devlet okullarımız hayli önemli başarılara imza atarak dikkatimizi çekti. Bu okullarımızın öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de yoğun katılım gerçekleşmiş olup bu turnuvamızın ulusallıktan çıkıp uluslar arası statüye ulaşması sağlanmıştır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?