6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'li minikler büyüledi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Kurtuluş Haftası etkinlikleri çerçevesinde Antep dili, deyim, hikaye ve atışmalarından derlenerek kurgulanan bir oyun sergileyerek izleyenleri büyülediler.
GKV Özel İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Kurtuluş Haftası etkinlikleri çerçevesinde Antep dili, deyim, hikaye ve atışmalarından derlenerek kurgulanan ve 100 öğrencinin rol aldığı oyun GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ve çok sayıda davetli tarafından izlendi. GKV'li öğrenciler tarafından hazırlanan oyun Antep türküleri ve manilerle bütünleşerek müzikal bir oratoryo izlenimini oluşturdu. Komedi türünü de yansıtan oyun müzik öğretmenleri Mehmet Serceler ve Şenay Zahterci ile birlikte sınıf öğretmenlerinin de katkısıyla hazırlanarak izleyenlere renkli dakikalar yaşattı. Profesyonel oyunculara taş çıkartan GKV 3. sınıf öğrencileri üstlendikleri rolleri ustaca sergileyerek yerel kültürlerin yaşatılması yönünde de önemli mesajlar verdiler.
GKV Özel Okullarının kültür ve sanata büyük önem verdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, "Antep ağzı ve kültürünün yeni nesillere intikal edebilmesi için kurum olarak üzerimize düşenleri fazlasıyla yerine getiriyoruz. İnanıyoruz ki yaşayan kültürümüz gelecek nesillere başarıyla taşınacaktır" dedi.
Gösterileri izlemeye gelen davetliler heyecanlı dakikalar yaşarken Antep ağzıyla hazırlanan betimlemeleri kahkahalarla izlediler.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?