6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'liler Avrupa'ya uçtu

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları halkoyunları kafilesi, bugün Almanya'ya uçtu. Türkiye'yi temsilen Avrupa ülkelerinde değişik etkinliklere katılacak olan GKV Halkoyunları Ekibi 3 Ocak 2008'de yurda dönecek. 

Almanya'nın çeşitli kentlerinde etkinliklere katılmak izin yurttan ayrılan GKV Özel Okulları Halkoyunları Ekibi bugün Hannover kentine ulaştı. İlk gösterilerini Tur Abdin salonunda gerçekleştirecek olan GKV'liler 3 Ocak tarihine kadar bir çok etkinliğe imza atarak yurda dönecekler. 

GKV Özel Okullarının yurt içi ve yurtdışında gerek Gaziantep'i gerekse ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Kuruluşunun 46. yılını büyük etkinliklerle kutlayan GKV Özel Okulları il genelinde olduğu gibi ulusal ve uluslar arası platformlarda da kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Gaziantep'in dünyaya açılan penceresi olma özelliğiyle GKV Özel Okulları sadece eğitim öğretim alanında değil, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel çalışmalarda da varlığını ve ağırlığını hissettirmektedir. Bugün başlayan Avrupa gezimizde Gaziantep yerel kültürü ve müziği yanında Anadolu'nun bir çok yöresine ait kültürel unsurları ve müziği de tanıtılacaktır. Öğrencilerimiz için önemli bir etkinlik olan bu organizasyon onların dünyaya bakış açılarını değiştirecek ve gelecekte ortak yaşayacakları diğer ulusların gençlerini tanıma fırsatı yakalamış olacaklardır” dedi. 

GKV Özel Okulları öğrencileri Delmenhorst “Graft Park” Remen Gezisi, Dom Kilisesi, Bremen Mızıkacıları Efes Bremen'de de çeşitli etkinliklere katılarak 3 Ocak tarihinde Hannover'den Türkiye'ye dönecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?