5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GKV'liler kansere savaş açtı

Gaziantep Özel Kolej Vakfı Okulları (GKV) öğrencileri, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına kermes düzenleyecek. 

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, yaptığı açıklamada, toplumsal olaylara duyarlı öğrenci yetiştirdiklerini belirtti. Karataş, en çok 2-6 yaş grubundaki çocukları etkileyen löseminin son yıllarda yaygınlaştığını kaydederek, ''Türkiye'de her yıl bin veya bin 500 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Lösemili çocuklar yararına LÖSEV'le ortak hareket ederek okulumuzun sağlık, temizlik, çevre ve Kızılay kulübü öğrencileri kermes düzenleyecek'' dedi. 

Elde edilen gelirin tamamının lösemili çocuklara harcanmak üzere LÖSEV'e gönderileceğini ifade eden Karataş, ''Çevresindeki ve ülkesindeki her türlü soruna karşı duyarlılık gösteren, yardım ve dayanışma duygularıyla donatılmış nesillerin yetiştirilmesinde önemli çalışmalar yapan öğrencilerimizi bu anlamlı desteklerinden dolayı kutluyorum'' diye konuştu. 

GKV'li öğrenciler de, hem kanser hastalığı ile mücadele etmeye hem de bu hastalığın pençesine düşmüş çocuklara el uzatmak amacıyla, kermes düzenleyeceklerini kaydettiler. Öğrenciler, ''Yeni açılan Onkoloji Hastanesi'yle de sıkı bir ilişki kurarak bu hastalıkla mücadele yollarının toplumun her kesimine aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lösemi, son derece uzun, zor ve pahalı bir tedavi gerektirmektedir. Ülkemizde bu hastalıkla etkin mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 14:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?