6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'liler üniversite yolunda

ÖSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih maratonunda GKV’liler tıp, hukuk, siyasal bilimler, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler gibi bir çok meslek grubuna yönelirken “Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sinin mimarları arasında yer almak istiyoruz” yorumunu yaptılar.


ÖSS sonuçlarına göre özel okullar içerisinde Gaziantep rekorunu elinde bulunduran ve çıkardığı Türkiye dereceleriyle dikkatleri toplayan GKV Özel Liseleri öğrencileri üniversite tercihlerine kilitlendi. Öğrencilerin 21. yüzyılın geçerli meslek guruplarına yöneldiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “ÖSS sınav sonuçlarında büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz üniversite tercihlerini okulumuzdaki uzmanlar nezaretinde gerçekleştirmektedir. Bu yıl Türkiye 83.’sü ve Gaziantep birincisi olan öğrencimiz Emre Yalçınkaya ve önemli Türkiye dereceleri elde eden diğer öğrencilerimiz GKV Özel Okullarının akademik alanlardaki çalışmalarını gözler önüne sermiştir. Öğrencilerimizi başarından dolayı kutluyoruz. 2007-2008 eğitim öğretim döneminde ÖSS sınavlarına katılan toplam 58 öğrencimiz barajı aşarak istedikleri fakültelere kayıt olabilme imkanı kazanmıştır. Öğrencilerimizin tercihleri genel olarak gen mühendisliği, bilgisayar mühendislikleri, mimarlık, inşaat mühendislikleri, makine mühendislikleri, hukuk, tıp, siyasal bilimler, uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, eğitim fakülteleri, eczacılık gibi 21. yüzyılda yıldızı parlayan meslek guruplarından oluşmaktadır. Okulumuzda oluşturulan tercih ofislerinde öğrencilerimizin puanlarına göre doğru tercihler yapmaları ve arzu ettikleri programlara yerleştirilmeleri planlanmış ve uygulamaya başlanmıştır. Her gün saat 08.30-17.00 saatleri arasında öğrencilerimize ve dileyen öğrencilere bu hizmet verilmektedir. ÖSS sınavlarında üstün başarılar elde eden öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
2007-2008 eğitim öğretim döneminde önemli başarılara imza atarak başarılar zincirine ÖSS derecelerini de ekleyen GKV Özel Liseleri öğrencileri tercihlerini uzmanların gözetiminde yaptıklarını ifade ederek, “GKV Özel Okulları bizim adeta yuvamız. Bir çok şeyi okulumuzda öğrendik. Zaferin ve başarının tadını da okulumuzda kavradık. Amacımız gelecekte ülkemize en iyi hizmetleri yapabileceğimiz mesleklerde yetişmek. Bir çok arkadaşımız bu bağlamda gen mühendisliği, bilgisayar mühendislikleri, mimarlık, inşaat mühendislikleri, makine mühendislikleri, hukuk, tıp, siyasal bilimler, uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, eğitim fakülteleri, eczacılık gibi meslekleri tercih etmektedirler. Başarımızda büyük katkıları olan başta GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy olmak üzere bütün GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyoruz” dediler.
(OÇ-OÇ-Y)

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 14:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?