6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'lilerin Kıbrıs çıkarması

IBM ve Yakındoğu Üniversitesi tarafından organize edilen Teknoloji Gençlik Kampına, Türkiye'yi temsilen katılan GKV Özel İlköğretim Okulu öğrencileri kampın gözdesi oldu.


Kampa katılan GKV Özel İlköğretim Okulundan 25 öğrenci ve öğretmenleri teknolojik alandaki bilgi ve becerilerini kanıtlayarak diğer katılımcıları hayran bıraktılar. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve teknoloji alanındaki bütün yenilikleri öğrencilere tanıtarak onların bilim adamlığı kimliklerini ön plana çıkarmaya çalışan kampa katılan GKV Özel Okulları 7. sınıf öğrencileri bilimsel alandaki katılımlarıyla kampın gözdesi haline geldiler.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen kampa Türkiye'yi temsilen katılan GKV Özel İlköğretim Okulu öğrencileri okul idarecileri ve rehber öğretmenleri kamp süresince bir çok bilimsel gelişmeyle ilgili uygulama alanlarında yeteneklerini sergilediler. GKV'li çocukları Harika Çocuklar olarak değerlendiren IBM yetkilileri, "Bu yaşta bu kadar çok bilimsel metot ve bilgiye sahip öğrenci grubuyla ilk kez karşılaşıyoruz. Öğrencilerin bilgisayar teknolojisi alanındaki deneyim ve bilgileri de emsallerinin çok üzerinde" yorumunu yaptılar.


Kampın son gününde bir sunum yapan GKV Özel İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Ferda Çayırgan, Genetik Şifreleme konusunda katılımcıları aydınlattı. Büyük ilgi gören sunum sonrası GKV'li öğrencilerin genetik alanındaki bilgi ve deneyimleri dikkat çekerken Fen Bilgisi Öğretmeni Ferda Çayırgan'ın bilim adamı edasıyla sunumu profesyonelce gerçekleştirmesi gerek IBM gerekse Yakındoğu Üniversitesi bilim adamlarını etkiledi.


GKV Özel Okulları'nın yurt içi ve yurtdışı etkinliklerde söz sahibi olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş da, "Öğrencilerimiz 6-13 Temmuz tarihleri arasında IBM ve Yakındoğu Üniversitesi tarafından düzenlenen Teknoloji Gençlik Kampına katılmış ve bu süreç içerisinde gerek bilimsel alanlardaki gelişmeleri gerekse yeni kullanıma sunulan teknolojileri yakından takip ederek ülkemize başarıyla dönmüşlerdir. GKV Özel Okulları uluslar arası organizasyonlara sürekli öğrencilerini göndererek 21. yüzyıl teknolojilerini yakından takip etmekte ve eğitim alanındaki yenilikleri alarak kendi bünyesinde uygulamaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?