6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GKV'nin yabancı dil başarısı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, katıldıkları 2008 Cambridge ESOL İngilizce Sınavını başarıyla geçerek sertifikalarını aldılar.


Cambridge Üniversitesi tarafından dünya genelinde düzenlenen İngilizce Sertifika sınavına katılan 201 GKV’li öğrenci başarı göstererek sınavı geçti ve Türkiye’nin gururu oldular. GKV Özel Okullarında düzenlenen sertifika töreniyle Türkiye'nin gururu haline gelen 201 GKV’li sertifikalarını alarak mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Törende yabancı dilin önemini dile getiren GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, “GKV’li öğrencilerin uygulanan sınavda başarılı olması bizleri gururlandırmıştır. Bu başarı 46 yıldır yabancı dil ağırlıklı eğitim yapan GKV Özel Okullarının kendi alanında elde ettiği başarılardan sadece birisidir. Okullarımızın en önemli misyonu her öğrencimizi Atatürkçü, çağdaş, bilimsel düşünen, çok yönlü ve üstün nitelikli bireyler olarak yetiştirmektir" dedi.


GKV’de okul öncesinden başlayarak ortaöğretimin sonuna kadar verilen eğitimin kalitesini artırmak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Vergili, şunları söyledi:
"Bu amaçla, öğrencilerimizin bireysel kapasite ve yeteneklerini ön planda tutarak onların zihinsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerini en üst düzeye çıkaran eğitim modellerini uygulamaya özen gösteriyoruz. GKV öğrencilerinin SBS, OKS ve ÖSS gibi merkezi sınavlarda elde ettiği başarılar okullarımızda verilen eğitimin kalitesini kanıtlamakta ve her yıl yükselen başarı istatistiklerimiz GKV’yi yalnızca bölgemizde değil, Türkiye genelinde en başarılı eğitim kurumlarının arasına taşımaktadır. Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerdeki başarılarının yanı sıra Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe ve Sosyal Bilgiler gibi temel akademik alanlardaki üstün başarıları bizleri gururlandırmakta ve daha büyük başarılar için yüreklendirmektedir. İlimizin en deneyimli ve nitelikli yönetici ve öğretmen kadrosuna ve donanımına sahip olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 46 yıllık birikimiyle rakipsiz bir eğitim kurumu olmanın gereklerini her zaman yerine getirmektedir. Her GKV’linin en az bir yabancı dili mükemmel kullanması GKV misyonunun en başında gelmektedir, bu nedenle günümüzde çağdaşlık ve kalkınmanın en önemli göstergesi olan yabancı dil eğitimine ayrı bir özen gösteriyoruz. Çok iddialı olduğumuz yabancı dil alanında 5’i yabancı uyruklu 24 İngilizce ve 3 Almanca olmak üzere toplam 27 öğretmenimizle öğrencilerimize İngilizce ve Almanca eğitimi vermekteyiz. Yabancı dil eğitimimizin düzeyini belirlemek için öğrencilerimizi uluslararası geçerliği olan sınavlara yönlendirmekte ve sertifika almalarını sağlamaktayız. Cambridge ESOL İngilizce sınavları bunların en başında gelmektedir. Okullarımızda 3 yıldır uygulanan ve Avrupa Portfolyosunun önemli bir aşaması olan Cambridge sınavlarına 2008 yılında 5 farklı kategoride 201 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrencilerimiz Cambridge sınavlarında uluslararası bir sınava girme deneyimi kazanarak bu tür yarışmalara karşı çekingenliklerini yenmişlerdir. İngiltere’de bulunan sınav değerlendirme merkezi tarafından GKV öğrencilerinin 2008 Cambridge sınavlarında çok üstün başarı gösterdiği bildirilmiştir. Cambridge İngilizce sınavlarına giren ve bugün sertifikaları verilecek olan tüm öğrencilerimizin bu başarılarını kutlar, onları yoğun bir programla hazırlayan yöneticilerimize, başta İngilizce Zümre Başkanımız James Patton olmak tüm İngilizce öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen siz sayın velilerimize teşekkür ederiz.”

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?