6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Göğüs Konağı mutfak müzesi oluyor

Gaziantep'te 1905 yılında yapıldığı tahmin edilen ve 2007 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanılan Tarihi Göğüş Konağı, Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak hizmet verecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Sezer Cihan, teşhir ve tanzim ihalesi yapılan Göğüş Konağı'nın "Emine Göğüş Mutfak Müzesi" olarak tanzim ve teşhirine Mart ayının başında başladıklarını söyledi. Cihan, "Müze çalışmasının 120 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanmaktadır. Müzede Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü tanıtılacaktır. Bu kapsamda mutfak malzemeleri özel vitrinlerde sergilenecektir.

Antep mutfak kültürünün önemli bir örneği olan yuvarlama yemeğinin yapılması, kış gecelerinde eskiden tandır başında bastık, sucuk, ceviz gibi yemek ve içecek kültürünün tanıtılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, kent tarihi ve gelişimi, tarihi eserler, doğal güzellikler, turizm, coğrafya, nüfus, sanayi ve ticaret, tarım, hayvancılık ve ormancılık, spor, rakamlarla Gaziantep, yerel yönetimler, Gaziantep Rehberi konuları da LCD ekranlardan tanıtılacaktır" dedi.

Gaziantep'e bir müze daha kazandırmış olacaklarını ifade eden Cihan, "Gaziantep'e gelen turistlerin şehrimizde daha çok vakit geçirmeleri sağlanmış olacaktır. Ayrıca etrafında çoğunluğu bakır imalatı yapan küçük esnafın turistik eşya üretim potansiyelinin artması ve ekonomik gelirlerine katkı sağlaması projenin temel hedefini oluşturmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?