6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Gölge 27-2' operasyonu

Gaziantep'te çeşitli tarihlerde, "adam öldürme, haraç alma, adam yaralama" gibi 25 ayrı olaya karıştığı öne sürülen 30 kişilik organize suç örgütü çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kentte birçok suça karıştıkları tespit edilen bazı şahısları takibe aldı.

6 ay süren teknik takip sonucunda "Gölge 27-2" adı verilen planlı operasyon için düğmeye basıldı. 17 ayrı adrese düzenlenen ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonda örgütün lideri olduğu iddia edilen Muzaffer S. ile birlikte Ahmet T., Bayram S., Şerif Y., Ramazan B., Cuma G., Ömer A., Abdulkadir A., Ersen E., Bahattin K., Şahin K., Ahmet P., Ali T., Akın K., Arif M., Ahmet G. ve Mehmet Faruk Ö. Gaziantep'te yakalandı. Sabri A. ise İstanbul'da gözaltına alındı. Şahıslar, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adli makamlara gönderildi.

Çetenin 11 üyesinin de daha önceden düzenlenen "Gölge 27-1" operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 1 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 41 adet mermi, 26 adet av tüfeği fişeği, 5 adet şarjör, 2 adet sallama tabir edilen bıçak, 1 adet Rambo bıçağı, 1 adet kılıç ve çok sayıda çek senet ele geçirildi.

Organize suç örgütünün "Şehitkamil ilçesinde Mehmet Çiftçi adlı vatandaşın silahla öldürülmesi, 13 kişinin silahla yaralanması, çek senet tahsilatı, polis otomobilinin kurşunlanması, haraç alma, bir taksi durağına 3 kez silahlı saldırı, otel kurşunlama, kendileri hakkında şikayetçi olanları zorla şikayetlerinden vazgeçirme" gibi olaylara karıştıkları tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin SARIBAŞ IP: 88.247.66.xxx Tarih : 29.10.2008 19:42:09

Devletin suça hazır insanları yıpratmak için uygulamış olduğu bir yöntem eminim çete üyesi diye alınanlardan çoğu birbirlerini tanımıyorlardır.güzel yöntem ama bir süre izin veriyorlar akıllı olun der gibi bir uyarı devletten hala devam edenlere iyi bir baskın..