6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gömleklerin içinden sahte para çıktı

İstanbul'dan kargo ile Gaziantep'e gönderilen gömleklerin içinde zula edilen 17 bin YTL değerindeki sahte banknotlar ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan ve kalpazanlıkla suçlanan şüphelinin ilginç hareketleri dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri özellikle Kurban Bayramı öncesi piyasaya sahte para sürmek isteyen iki kişiyi takibe aldı. Daha önce piyasaya sahte para sürmek suçundan haklarında yasal işlem yapılan A.K. ve S.Y.'nin bir kargo şirketi vasıtasıyla İstanbul'dan gönderilen paket incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonucunda 3 adet gömleğin içerisine zula edilen 200 adet sahte 50 YTL, 70 adet sahte 100 YTL olmak üzere toplam 270 adet sahte banknot (17 bin YTL) ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslardan birinin ikametinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait dolu fişekler ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler, 'Piyasa sahte para sürmek' suçundan adli makamlara sevk edildi. Adliyeye götürülmek için Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan şahıslar, görüntü almak isteyen basın mensuplarıyla ilginç bir diyaloga girdi.

Kalpazanlıkla suçlanan şüpheli, basın mensuplarına gülümseyerek 'Merhaba' dedikten sonra etrafındakilere öpücükler gönderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?