6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gönül Köprüsü'ne destek

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD), Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Batı-Doğu kaynaşması çerçevesinde “Gönül Köprüsü” projesine destek verdi.

Dernek, 2 Temmuz’da Balıkesir’den Gaziantep’e gelecek 720 öğrenci ve öğretmen grubunun 6 günlük yemek masrafını karşılayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı projede, bölücü faaliyetlerin öğrencilerin kafalarında oluşan olumsuz düşünceleri atmak ve iki bölge arasındaki kaynaşmayı sağlamak için yapılan bir proje kapsamında Gaziantep’in tarihi, kültürel ve turistik bölgelerini gezecek olan öğrenciler, Yesemek, Tilmen, Rumkale ve Zeugma gibi tarihi mekanları gezecekler.
Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfak kültürünü de yakından görecek olan öğrenciler, Anadolu sanayileşmesine örnek gösterilen Gaziantep’ in sanayisini, turizmini, kültürünü ve turistik bölgelerini gezme fırsatı bulacaklar. İki grup halinde Gaziantep’e gelecek olan öğrenciler, gezi turuna Nizip’ten başlayacaklar. Bu arada Rumkale ve feribot gezisinden sonra Zeugma, Yesemek, Hasan Lök gezisi, Alman pınarı, GAZÜ, Hayvanat Bahçesi, müze ve Gaziantep Kalesi ile gezi turunu sonlandıracaklar.
Türkiye'nin doğal güzelliklerinin yanında bir çok medeniyete de ev sahipliği yaptığını belirten GAPGİAD Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, “Ülkemizin doğusundan batısına her bir köşesi tarihi zenginliklerle doludur. Ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çoğu maalesef bu zenginliklerden fazla haberdar değillerdir” dedi.
Türkiye'de istenmeden oluşan bir batı-doğu ön yargısının bulunduğunu, bu önyargının oluşmasının ana nedenlerinden birisinin terör olaylarının doğu bölgelerinde çok fazla yaşanmasından kaynaklandığına dikkat çeken Mutafoğlu, ayrıca bu bölgelerin gelişmişlik açısından batı bölgelerinden biraz daha geride kalmasının, yaşam standartlarının batıya oranla daha zor olmasının ön yargının oluşmasına yardımcı nedenlerden birisi olacağını bildirdi.

“Halbuki ülkemizin doğusu da batısı da birdir ve herhangi bir ayrım söz konusu değildir” diyen Mehmet Ali Mutafoğlu, “Tüm bu koşullar dikkate alındığında geleceğimizi emanet edeceğimizi çocuklarımızın zihinlerinde doğu-batı ayrımını kaldırmak ya da bu söyleme yer vermemek için bizlere de önemli görevler düşüyor. Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinden çocuklarımızın haberdar olması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı bu projede biz de GAPGİAD olarak yer almak istedik. Bu proje kapsamında 6 gün Nizip’te ki gezilerde yemek masraflarını karşılamayı üstlendik. Güzel ülkemizin gelecekte sıkıntılar yaşamaması için çocuklarımızın da ülkemizi iyi tanıması adına yapılan bu projeyi gayet yerinde ve sorumluluk çerçevesinde görüyoruz. Bunun için ülkemizin gelecekte karanlık ve art niyetli insanların emellerine hedef olmaması için herkesin ülkemizi iyi tanıması çok önemlidir” diye konuştu.

Bu bağlamda kendilerine Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gelen bir teklifi kabul ettiklerini ve projeye yemek konusunda destek olacaklarının altını çizen Başkan Mutafoğlu, “İki bölge arasındaki kardeşlik köprülerini daha sağlam temeller üzerine kurmak için tüm sivil toplum örgütleri bu organizasyonda görev almıştır. Bunlardan bir tanesi de GAPGİAD’dır. Dernek olarak her zaman eğitim adına yaptığımız desteklerin bir yenisini daha yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 11:22:15
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 11:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?