4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Görenler 'şenlik var' sandı

Hükümetin Gelir İdaresi Yasa Tasarısı’nı protesto eden maliye çalışanları, Gaziantep’te yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayan ve halaylar çeken eylemci işçiler, eylem yerini düğün evine çevirdi.

Gelir İdare Yasa Tasarısı ile memur, şef, müdür yardımcısı ve müdürlerin kapsam dışı bırakılmasını ve yaklaşık 20 bin kişinin kadrosunun iptal edilecek olmasını protesto eden Gaziantep Defterdarlığı ve vergi daireleri çalışanları, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Maliye önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, davul zurna getirdikleri eylem yerini adeta düğün evine çevirdi. Halaylar çekerek çiftetelli oynayan eylemci işçiler, oyunlar oynayan arkadaşlarının başına para atmayı da ihmal etmedi. Bazı eylemciler arkadaşlarının başına 5 YTL atarken, bazı eylemcilerin ise madeni para atmaları dikkati çekti.

Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın ortaklaşa düzenlediği eylem sırasında bir açıklama yapan Mehmet İletmiş, hükümetin çıkaracağı Gelir İdaresi Yasa Tasarısı ile maliye çalışanlarının kazanılmış haklarının ellerinden alınacağını öne sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:42:08
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?