4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Görme engelli örnek öğretmen

Gaziantep'te Gap Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmenliği yapan Mine Punar'ın hayatı birçok insana örnek teşkil ediyor.

13 yaşında gizli tansiyon hastalığına yakalanarak görme duyularını kaybeden ama yaşama sevinci ile çok istediği İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanan Mine öğretmen, kendi okuduğu okula İngilizce öğretmeni oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü büyük zorluklarla kazanan Mine Punar, görme engelli olmasına rağmen 4 yıl boyunca örgün eğitim aldı. Üniversitedeki öğretim görevlileri ve arkadaşlarının da desteği ile mezun olan Mine Punar'a, Üniversite Rektörlüğü tarafından üstün başarı ödülü verildi. 4 yıldan beri, kendi okuduğu okulda İngilizce öğretmenliği yapan Mine Punar, çalışma azmi ve davranışlarıyla öğrenci ve öğretmenlerin sevgilisi haline geldi.

Amacının görme engelli öğrencilerin karanlık dünyalarını aydınlatmak olduğunu ifade eden Mine öğretmen, "Ben de görme engelliler okulunda okudum. Tek bir amacım vardı, o da İngilizce öğretmeni olmaktı. Allah'a şükür bu amacıma ulaştım. Hedefime giderken karşıma çıkan hiçbir engel karşısında pes etmedim. Ve sonunda kendi okuduğum okulda öğretmen oldum. Çocukları çok seviyorum. Onlara ders anlatmak benim için büyük gurur. Engelliler olarak birçok insanın başaramadığı şeyi başardığımıza inanıyorum. Yeter ki insan azmetsin. İnsanların yaşama sevincini, umudunu ve mücadele azmini yanında götürdüğü zaman başaracağına inanıyorum. Benim özürlü olan insanlara mesajım şudur. Yapmaları gereken tek şey toplumdan kaçmamalarıdır. Engelli oldukları için hiçbir zaman utanmasınlar. Tam tersine gururlanmaları gerek. Mücadele azmini kesinlikle bırakmamaları lazım" şeklinde konuştu.

İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra öğrencilerine her türlü konuda yardımcı olmaya çalışan Mine öğretmen, kendi kurduğu İngilizce korosu ile öğrencilerine müzik dersi de veriyor. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'a birincilik getiren ''My Number One'' isimli şarkıyı öğrencilerine öğreten Mine öğretmen, öğrencileriyle birlikte bu şarkıyı seslendirdi.

Öğretmenlerinin birçok fedakarlıkla kendilerine sürekli destek olduğunu söyleyen öğrenciler Kemal ve Merve ise, "İstedikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. İngilizce öğretmenimizi çok seviyoruz. Bizim başarılı olmamız için mücadele ediyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?