6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Görme engellilere baston yardımı

Gaziantep Görmeyen Kültür ve Birleşme Derneği'nin (GÖRBİR) Kolejtepe Mahallesindeki yeni dernek binasını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, görme özürlü dernek üyelerine baston dağıttı.

Gaziantep Görmeyen Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Mehmet Aysel, Kolejtepe Mahallesinde yeni bir dernek binası aldıklarını belirterek, “Burada görme özürlü insanlarımıza İngilizce ve bilgisayar kursları veriyoruz. Bu çalışmaları Şahinbey Belediyesi'ni örnek alarak aynı zamanda destekleri ile yapıyoruz. Başkanımız Ömer Can derneğimizin kurucu üyesidir. Başkan olmadan da yanımızdaydı. Bu nedenle özürlülere verdiği destekten dolayı Başkanımız Ömer Can özürlülerimizin babasıdır. Bizde dernek olarak her zaman yanındayız” dedi.
Yeni dernek binasını ziyaret eden Başkan Ömer Can, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunduğu dernek binasındaki İngilizce ve bilgisayar kurs odalarını gezerek kursiyerlerle tek tek konuştu. Başkan Can, konuşmasında, “Demek ki istenince oluyormuş, yapılan bu tür faaliyetler özürlü kardeşlerimiz adına yapılmış önemli bir hizmettir. Sizler mücadelenizi, kararlılığınızı ve azmini kırmadan devam edin, bizlerde yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen görevimizi yerine getirelim. Bu sağlanan imkanlar zaten sizlerin hakkıdır. Ama yıllardır sizlere bu imkanı vermeyenler utansın. Milletimize dua edelim, yapanda yaptıranda milletimizdir. Biz üzerimize düşen görevimizi yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Aysel, daha sonra Başkan Ömer Can'a derneğin kurucu üyesi olduğu için dernek rozeti taktı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?