6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Görmeyen gözlere ışık oluyorlar

Gaziantep Körler Vakfı Başkanı Özden Taşar, Gaziantep'te düzenli olarak okullarda göz taraması yaptıklarını ve göz sağlığı bozuk, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan çocukların göz tedavilerini üstlendiklerini belirtti.

1987 yılından buya Gaziantep'te faaliyet gösteren Gaziantep Körler Vakfı üyeleri Kaleli Otel'de düzenledikleri toplantıda sürekli olarak okullarda göz taraması yaptıklarını belirterek, göz sağlığı yerinde olmayan ve görme duyusunu kaybetme riski taşıyan çocukların tedavilerini üstlendiklerini ifade ettiler.

Başkan Özden Taşar, vakfa üye olan göz doktorları ile birlikte sürekli okullarda göz taraması yaptıklarını söyleyerek, "Son olarak 5 okulda göz taraması yaptık. Göz sağlığı bozuk, görme duyusunu yitirmek üzere olan ve sosyal güvencesi olmayan, tedavi için maddi imkanı bulunmayan 75 çocuk tespit ettik. Şu anda bu 75 öğrencinin göz tedavilerini yapıyoruz. Özellikle kırsal kesimlerdeki okullarda göz taraması yaparak göz sağlığını bozuk olan çocuklarımızı tespit ederek tedavilerini üstleniyoruz. Ancak vakıf olarak öğrencilerin tedavilerini düzenli olarak yapmak için bir kliniğe ihtiyacımız var. Bu konuda belediyelerimizden yardım bekliyoruz. Klinik olarak kullanabileceğimiz bir mekan tahsis edilirse çocuklarımızın göz tedavilerini düzenli olarak yaparak onların sağlıklarına kavuşmalarına vesile olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?