4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Görmeyenlere otobüs uyarı cihazı

Türkiye Görmeyenleri Birleştirme ve Yardımlaşma Derneği (GÖRBİR) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, görmeyen engelliler için otobüs uyarı cihazı yaptırdıklarını söyledi.


Görme engellilerin binecekleri otobüsü ve inecekleri durakları ancak başkalarına sorarak bulabildiklerini belirten Aysel; bu konuda görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak binecekleri otobüsü ve durağı başkalarına ihtiyaç duymadan haber verecek bir cihaz üzerinde çalıştığını söyledi.


Aysel; geliştireceği cihazla görme engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan cihazın verdiği uyarı sesiyle binecekleri otobüsün geldiğini ve inecekleri durağa vardıklarını anlayacaklarını kaydetti.


Halen üzerinde çalıştığı cihazın üç parçadan oluştuğunu ifade eden Aysel; "Cihazın bir parçası otobüse, diğer bir parçası ise otobüs durağına yerleştiriliyor. Görme engelli kişide de bir uyarı cihazı bulunuyor. Görme engelli kişi bineceği otobüsün kodunu elindeki kumandadan tuşluyor. Beklediği otobüs geldiğinde cihaz uyarı sinyali veriyor. Böylece bineceği otobüsün geldiğini anlıyor. Bu cihaz benim ve diğer görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 13:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?