6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Görüntü kirliliğine son

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, caddelerde görüntü kirliliği oluşmaması için hem düzenleyici, hem de önleyici uygulamaları aralıksız sürdürüyor.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, gerek asılarak, gerekse seyyar olarak konulmuş her türlü reklam unsurlarının, düzen içerisinde ve belirli kurallar doğrultusunda asılmasının kent estetiği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Kaldırımlara dikilen totemler, ağaçlara asılmış afişler, caddelerde çıkıntılı ve dikey yerleştirilmiş reklam levhalarının, bu kirliliğin asıl nedenini oluşturduğunun belirtildiği açıklamada; “Özellikle kent merkezinde işyerlerinin yoğun olduğu sokaklar dahil, tüm caddelerde bu çalışma gerçekleştirilmiş ve tamamıyla bu kirlilikten arındırılmıştır. Bugün bu çalışma sayesinde Gazikent, Karataş, Küsget, gibi şehrin ana arterleri görsel anlamda düzene girmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilan reklam yönetmeliği hükümleri gereği olan bu çalışma diğer illere örnek gösterilebilecek bir boyutta ve hassasiyete sahip olup, hiçbir şekilde aykırı uygulamaya izin verilmemektedir” denildi.


Son 1 ay içerisinde 118 afiş indirildiği, 120 adet levha ve tabelanın söküldüğü ve 32 işyerine yasal işlem yapılarak, toplam 3 bin 304 YTL para cezası uygulandığının bildirildiği açıklama, şöyle devam etti; “Bir sanayi şehri olan kentimiz diğer Büyükşehirlerin yaşadığı en büyük sorunların başında gelen, görüntü kirliliğiyle mücadelede, firmalar için yapılacak her türlü reklam uygulamaları ve yönetmelik konusunda gerekli tüm bilgilendirmeler yapılmaktadır. Belirlenen usullerin aksine, uygulamada bulunan firmaların tabelalarının sökülmesi ve cezai işlem uygulaması devam etmektedir. Bütün ikazlara rağmen yapılan usulsüz uygulamalar, hem ülke ekonomisine hem de firmaların bütçelerine zarar vermektedir.”

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 17:34:18
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 17:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?