6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gözaltına alınanlar adliyede

Gaziantep'te hafta sonu meydana gelen olaylarda gözaltına alınan ve aralarında DTP Gaziantep İl Başkanı'nın da bulunduğu 15 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adli makamlara çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince izinsiz gösteri ve yürüyüş yaparak polise taşlı saldırıda bulundukları tespit edilen 15 kişi, yapılan çalışmalar sonucunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan DTP İl Başkanı Ali Ş., İbrahim K., Halil K., Müslüm K., Mehmet M., İbrahim Ç., Abdulhakim Ö., Metin G., Halit Ş., Müslüm D., Hacı A., Ökkeş A ve Vahit Y ile yaşları küçük olan M.K ve M.Y. yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Zanlıların adliyeye giriş yaptığı Merkez Polis Noktası önünde Çevik Kuvvet ekipleri adeta etten duvar örerken, çevrede kuş uçurtulmadı.

Şüpheli şahıslar, "terör örgütü propagandası yapmak, polise taş atmak, kamu malına zarar vermek, izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak" suçlarından adli makamlara çıkarıldı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde pazar günü izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak isteyen DTP'li gruba polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıkmış, DTP'li grup polise taşlı saldırıda bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?