6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gözyaşları sel oldu

Gaziantep'te şiddetli yağmur nedeniyle çöken evde, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 2 çocuk gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Oğuzeli ilçesinin Dokuzyol köyünde, Mustafa Çalışkan'a ait toprak ev, gece etkili olan yağış nedeniyle sabaha karşı çöktü. Çökme sonucunda Hatice (6) ve kardeşi Şevket Çalışkan (4), enkaz altında kalarak hayatını kaybederken, anne Emine Çalışkan ile çocukları Veli (10) ve Yeliz (8), enkaz altından kurtarıldı. Kurtarılan yaralılar Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Anne Emine Çalışkan ayakta tedavi edilerek tabur edilirken, diğer iki çocuğun ise tedavilerinin devam
ettiği öğrenildi. 

Hayatını kaybeden Hatice ve Şevket Çalışkan'ın cenazeleri Oğuzeli Devlet Hastanesi'ndeki otopsilerinin ardından köye getirildi. Baba Mustafa ve anne Emine Çalışkan ile akrabaları ve köylülerin gözyaşları arasında karşılanan cenazeler, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. 

Bu arada, çökme sırasında hayatını kaybeden Hatice Çalışkan'ın bir hafta önce okula başladığı öğrenilirken, olayın meydana geldiği köyün türkülere konu olan Ezo Gelin'in doğup büyüdüğü köy olduğu ifade edildi. 

Amca Mehmet Çalışkan, olayın sabaha karşı meydana geldiğini belirterek, "Olayı duyar duymaz traktörlerle enkazı kaldırmaya çalıştık. Çocuklardan birisini ben çıkardım. Diğerinden de ses gelince köylüler de onu çıkardı. Ses gelmeyen 2 çocuğun ise cesetlerini çıkardık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 14:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya küçükçe IP: 78.160.40.xxx Tarih : 14.09.2008 17:43:01

allah rahmet eylesin ama bu işte de bir ihmalkarlık var diye düşünüyorum.bir yağmurla ev çöker mi hangi çağda yaşıyoruz.köydeki evlerin en azından %90 ı zaten toprak ev değil mi... yazık olan 2 çoçuğumuza olmuş hepimizin başı sağolsun