4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GSO, Koçer'e 'evet' dedi

Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri seçimi sonuçlandı. Nejat Koçer, tek listenin olduğu seçimlerde 44 meclis üyesinin tamamının oyunu alarak 4 yıllığına yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Nejat Koçer başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, yönetim kurulu başkan yardımcılıklarına Mehmet Özmen ve Cevdet Akınal; Sayman Üyeliğe Adnan Ünverdi; yönetim kurulu üyeliklerine de Muhammed Öğücü, İsmail Mercan, Ragıp Gören, Ali Özpolat, Abdullah Dabanıyastı, M. Turgut Ercan ve M. Murat Kökoğlu getirildi.

GSO Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinde ise Abdülkadir Konukoğlu yeniden Meclis Başkanlığı görevine seçildi. Konukoğlu’nun yardımcılıklarına ise M. Atilla Güner ve M. Hanifi Haratoğlu getirildi. Seçimler sonucunda katip üyeliğe ise Muzaffer Atmaz seçildi.

GSO’nun bugün yapılan seçimlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda görev yapacak 11 delege de belirlendi. Buna göre doğal delege olan Nejat Koçer’in yanı sıra Abdülkadir Konukoğlu, Durmuş İşsever, Atilla Güner, Ali Polat, Adil Konukoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Mehmet Özmen, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi ve Oktay Kara GSO’nun TOBB Genel Kurul Delegesi oldu. Yeni yasa gereği oluşturulan Disiplin Kurulu seçimlerinde ise Mehmet Aslansoy başkanlığa getirilirken, Ahmet Dağcı, Muharrem Büyükkelleci, Hayri Şerbetçi, Sedat Akınal ve Cemil Turgay Direkçi de Disiplin Kurulu Asil Üyesi oldu.

"DÜNYANIN İLGİSİNİ GAZİANTEP’E ÇEKTİK"

GSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçilen Nejat Koçer, seçimle ilgili yaptığı değerlendirmede, "GSO’nun geçmişine yakışan, çok nezih bir seçim geçirdik. Bu dönem yeni yüzler aramıza katıldı. Gerek meclis gerekse de yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımızla birlikte bundan sonra çok daha büyük başarıları paylaşacağımıza inanıyorum. Yeni meclis ve yönetim kurulu üyelerinden alacağımız destek, önümüzdeki dönemde de gerçekleştireceğimiz çalışmalarda bize güç verecektir" dedi.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana Gaziantep için büyük başarılara imza attıklarını kaydeden Koçer, "Gerek sanayimizin gerekse şehrimizin başarısı için çok mücadele ettik. Daima sanayicilerimizle iç içe olduk. Birlikte hareket ettik. Buda bizi sanayileşme yolunda önemli mesafeler almamızı sağladı. Hazırladığımız projeleri hayata geçirerek Gaziantep içinde önemli atılımlar yaptık. Üretim ve ihracat potansiyelini her geçen gün daha fazla artırarak Anadolu’nun en önemli sanayi metropollerinden biri haline gelen Gaziantep düzenlediğimiz fuarlar sayesinde, fuarcılık alanında önemli bir merkez haline geldi. Artık bu yolda önemli bir misyon üstlendik. Amacımızı gerçekleştirerek büyüyen ve gelişen Gaziantep’i ulusal ve uluslararası pazarlara açtık. Dünyanın ilgisini, bölgenin en önemli lojistik merkezi olan Gaziantep’e çekmeyi başardık" diye konuştu.

2003 yılında başlattıkları ’Marka Şehir Gaziantep’ projesine de değinen Koçer, şunları söyledi:
"Başlattığımız ’Marka Şehir Gaziantep’ projesi hedefine ulaştı. Bu projeyle, şehirde markalaşma bilinci oluşturmayı ve markalı ürün sayısını artırmayı hedefliyorduk. Yıl boyunca çeşitli tanıtımlar ve eğitici seminerler düzenleyerek firmaları bu yöne kanalize etmeye çalıştık. Bugün alınan sonuçlar amacımıza ulaştığımızın en büyük göstergesidir."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 13:59:29
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?