5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GSO 10 Gaziantepli firmayı kutladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında yer alan 10 Gaziantepli firmayı kutladı. 

Koçer, Gaziantepli şirketlerin ilk 500 firma arasındaki yerlerini korumalarını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirerek, ''Bu 10 firmamızın Türkiye'deki büyük sanayi kuruluşları arasına girmesinden, Gaziantep sanayisi adına büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Firmalarımızın bu başarıları Gaziantep ve Türkiye'nin nihai hedefi olan, güçlü Türkiye özlemine büyük katkı sağladığı gibi Gaziantep halkına da moral kaynağı olmuştur'' dedi. 

Sanayicilerin son yıllarda değişen makro ekonomik rakamlar ve üretimin önündeki engellerle yoğun bir mücadele içinde olduklarını kaydeden Koçer, ''Temennimiz, doğru teşvik politikasıyla üretim yapan, dünyanın en pahalı enerjisini ve işçilik üzerindeki vergiyi ödemeyen, doğru bir kur politikasıyla ihracat yapmaya çalışan bir sanayiimizin olmasıdır. Firmalarımızın elde ettiği başarı, Gaziantepli sanayicilerin hiçbir zaman kaybetmedikleri mücadele azminin ve üretme heyecanının doğal bir sonucudur. Gaziantep sanayisi, her zaman Anadolu'nun üretim fitilini ateşlemeye devam edecektir" diye konuştu. 

Koçer, ülkedeki işsiz sayısı dikkate alındığında elde edilen bu başarıların daha çok anlam kazandığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Listeye giren firmaların başarılarını sadece ekonomik bir performans olarak görmek yanıltıcı olur. Çünkü bu firmalarımız yarattıkları istihdam potansiyeli ile de Türkiye'nin kanayan yarasına ilaç oluyor, iş bekleyen milyonlara umut oluyor. Konuya bu çerçeveden bakıldığında elde edilen başarı daha farklı bir anlam kazanıyor. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına 10 Gaziantepli firmanın girmesi sevindirici ama yeterli değil. Gaziantep sahip olduğu üretim kültürü, sanayi alt yapısı ve girişimcilik ruhuyla bu listeye daha çok firmayla girecek potansiyele sahiptir. Bu potansiyel doğrultusunda hedefimiz, Gaziantep'in bu listeye daha çok firma sokmasıdır. Listeye eklenecek her yeni firma marka şehir Gaziantep'e inovasyon sürecinde yeni fırsatlar yaratacak, yeni kapılar açacaktır.'' 

Koçer, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren Gaziantepli firmalar İsko Dokuma İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Naksan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akteks Akrilik İplik Sanayi ve ticaret A.Ş., Süper Film Amlabaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Süper Home Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye birer kutlama mesajı gönderdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:26:33
Güncelleme :26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?