6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GSO Başkanı Nejat Koçer'den açıklama

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Merkez Bankası'nın mevduat munzam karşılıklarının indirilmesi ve reeskont olanaklarının genişletilmesi ile ilgili aldığı kararları önemli bir gelişme olarak değerlendirdiğini ve kararın piyasalar açısından pozitif etki oluşturacağını düşündüğünü söyledi. 

Koçer, yaptığı açıklamada, kararın mali kesimin ve reel sektörün finansman açısından rahatlaması için önemli olduğunu belirtti. "Bu gibi kararların daha erken alınması belki de piyasaların likidite ihtiyacını erken karşılar, finansman sıkıntısı, üretim, tüketim ve istihdamı daha az etkilerdi" diyen Koçer, "Türkiye'de üretimin gerilemesi ve istihdamdaki azalma ile ilgili devam eden negatif sürecin tersine çevrilebilmesi için alınacak her kararın faydası vardır. Ayrıca Merkez Bankası başkanının faizlerin indirilebileceğine dair yaptığı açıklamaların hızla uygulamaya geçirilmesini bekliyor, Merkez Bankası'nın daha hızlı ve dinamik hareket ederek çözüm üretme noktasında oluşturucu olmasını arzu ediyoruz" dedi. 

Sanayi Bakanlığı'nın açıkladığı can suyu kredilerine 350 milyon YTL daha ilave edilerek 700 milyon YTL'ye çıkarılmasını ve bayram ertesi başvuruların hemen alınacak olmasını büyük memnuniyetle karşıladığını kaydeden Koçer, "Eximbank kaynaklarının artırılıyor olması da bugün şüphesiz ihracatçı açısından oldukça önem arz ediyor. Şimdi alınacak her türlü tedbirin önemi var. Çünkü piyasaların bütün kuralları alt üst oldu. Bu kuralların yeniden oluşması, piyasalarda güven ve moralin oluşması için psikolojik faktörlerin çok dikkate alınmasını, yapılan açıklamaların kitlelere ulaşmasını ve hızla uygulanmasını sağlamak zorundayız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 17:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?