6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GSO Kasım ayı toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2009 yılının ilk çeyreğinde kafalardaki soru işaretlerinin kalkmasıyla yatırımların yeniden başlayacağını belirterek, "IMF ile yapılacak anlaşmanın ardından hükümetin alacağı kararların, piyasayı son derece olumlu etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, GSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember'in yanı sıra meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, dünya genelinde yaşanan ekonomik krize değinerek, "Daha önce tüm dünya genelindeki ihracat toplu olarak Uzak Doğu'ya verilmekteydi. Ancak bu krizin ardından merkezi sistem yerine direkt satıcı firmalara teslim edilecek. Böylece Türkiye ve özellikle Gaziantep, verilen siparişleri kalitesi yüksek şekilde zamanında teslim ettiği için bir adım önde olacaktır. Kalite ve teslimat konusunda son derece güvenilir olan firmalarımız, direkt olarak satış yapan firmalara malları teslim edecekler" dedi.

Hükümet ve IMF arasındaki anlaşmaların tamamlamasıyla piyasaların rahatlayacağını da ifade eden Konukoğlu, "IMF ile yapılacak anlaşmanın ardından hükümetin alacağı kararların, piyasayı son derece olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bu dönemde yatırımlar azalmış olabilir. Ancak öyle tahmin ediyorum ki 2009 yılının ilk çeyreğinde kafalardaki soru işaretleri kalkınca yatırımlar yeniden başlayacaktır. Dünya genelinde yaşanan kriz en az Türkiye'yi etkiliyor, ancak bu tamamen etkilemeyecek anlamına gelmez. Daha önce kriz konusunda deneyimli olan ülkemiz, bu krizden en asgari düzeyde etkilenecektir" diye konuştu.

GSO Başkanı Nejat Koçer ise, ekonomik krize rağmen Gaziantepli sanayicilerin yüreklerini ortaya koyarak üretime devam ettiklerini belirterek, "Gaziantep'in en önemli değerlerinden biri üretimdir. Buradaki sanayi gücünü görmezden gelenler olabilir. Ancak bu konuda gücümüz azalmayacaktır. Marka ve patent konusunda çok uzun mesafeler katettiğimize inanıyorum. Çok geniş bir yelpazede üretim yapan sanayicilerimiz 154 ülkeye ihracat yapmaktadır. Dış ticaret gücü burada rekabeti de beraberinde getirmektedir.

Sanayicilerimiz için hükümetin kararları çok önemlidir. Bu kararları acilen bekliyoruz. Üretim ve istihdamı koruyacak kararlara ciddi bir biçimde ihtiyaç duyulmaktadır. Daha önceden olduğu gibi 2009 yılının ilk çeyreğinde tekstil sektörünün birinci sektör haline geleceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, yaptıkları çalışmalarla ilgili sanayicilere sunumda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:54:12
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 18:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?