4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

GSO'da hedef 2 milyar dolar ihracat

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep’in sanayi ürünü ihracatı rakamlarında önemli artışlar yaşandığına dikkat çekerek, 2005 yılı ihracat hedefini 2 milyar dolar olarak açıkladı.

Gaziantep’in Ocak-Nisan 2005 dönemini kapsayan ihracatının 536 milyon dolara ulaştığını belirten Koçer, "Yaşanan her türlü sıkıntıya rağmen firmalarımız ihracatlarını artırmaya devam ediyor. Yılın en durağan döneminde bile 536 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşan Gaziantep, bu performansını sürdürmesi halinde yıl sonunda 2 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacaktır" dedi.

İhracat artışına yönelik göstergelerde en sevindirici gelişmenin, sanayi ürünü ihracat oranlarındaki yükseliş olduğunu söyleyen Koçer, "İhracatımız artıyor, ama asıl önemlisi ihraç ürünlerimiz içerisinde sanayi ürünlerinin payının artıyor olmasıdır. Ocak-Nisan 2005 döneminde 536 milyon dolarlık toplam ihracatın 452 milyon dolarının sanayi ürünü ihracatı olması, ihracattan elde edilen katma değerin de yükselmesi anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Koçer, yılın ilk 4 ayına ilişkin ihracat göstergelerinden ortaya çıkan bir diğer sevindirici gelişmenin de sektörel çeşitliliğin artması olduğunu söyledi. Ocak-Nisan dönemine ilişkin ilk 10 ihraç kalemi içerisinde akrilik iplik, poli propilen iplik, halı, çimento, örme, çikolata ve un gibi değişik sektörlerden ürünler yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 13:29:05
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?