5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GSO'da sertifika töreni

Gaziantep'te, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ''Dış Ticaret Eğitim Programı''nı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertfikaları verildi. 

GTO Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, MEKSA Vakfı Genel Sekreteri İrfan Yazman, GTO Başkan Vekili Ünal Özdil, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, MEKSA Gaziantep Merkez Müdürü İhsan Ercan ve kursiyerler katıldı. 

Vali Süleyman Kamçı, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in sanayi ve ticarette örnek bir kent olduğunu belirterek, ''Dış ticaret konusunda meslek kurslarının önemi büyük. Gaziantep, yılda 2-3 milyar dolarlık ihracat hedefleyen bir kent. Özellikle Gaziantep gibi sanayi ve ticaretin yoğun olduğu illerde mesleki eğitim kursları yaygın olarak sürdürülmeli'' dedi. 

GTO Başkan Vekili Ünal Özdil de, ülkenin kalkınması ve ekonomik büyümenin istikrarında, ihracatın lokomotif görevi yaptığını kaydederek, ''1980'lerden bu yana dışa dönük ve ihracata dayalı bir büyüme yöntemi benimseyen ülkemiz, hepimizin bildiği gibi son yıllarda bu alanda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Bugün ihracat gelirleri ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynamakta ve gelecekte daha da fazla rol oynayacaktır. İhracat yapmanın, daha doğrusu dış ticareti geliştirmenin de bir takım kuralları vardır. Dış ticaretin geliştirilmesi için nitelikli eleman ihtiyacı uzun süredir hissedilmektedir. Düzenlediğimiz bu kurs, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması konusunda oldukça yararlı olmaktadır'' diye konuştu. 

MEKSA Vakfı Genel Sekreteri İrfan Yazman ve MEKSA Vakfı Gaziantep Merkez Müdürü İhsan Ercan da, MEKSA Vakfı'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. 

Konuşmaların ardından, Dış Ticaret Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan 26 kursiyere sertifikaları verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 17:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?