6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GSO'dan konsolosa ziyaret

 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer ve yönetim kurulu üyeleri., Suriye’nin Gaziantep Başkonsolosluğu görevine atanan Haitham Saad’ı ziyaret etti.

Ziyarette bir açıklama yapan GSO Başkanı Nejat Koçer, Saad’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Suriye bizim için çok önemli bir ülke. Gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel ilişkilerimizin son yıllarda artış göstermesi memnuniyet verici. Tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz var. Ticari ilişkilerimiz de çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Geçen yıl 78 milyon dolarlık ihracat yaptığımız Suriye’ye bu yılın ilk 9 ayında 103 milyon dolarlık ihracat yaptık” dedi.

Koçer, Suriye’nin Gaziantep’e konsolosluk açması için uzun yıllar mücadele verdiklerini kaydederek, “Konsolosluğun burada açılmasının faydaları çok. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilişkilerimizin artması için ortak projelere imza atacağız” diye konuştu.

Suriye’nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad da, GSO’nun yaptığı ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin derin bir tarihi var. Dünyada nadiren iki ülke arasında bu tür ilişkiler mevcuttur. Bir çok ortak noktamız var. Kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Türklerin de Suriye’de aynı duyguları hissettiğini düşünüyorum. Ticari ve ekonomik ilişkilerin yanında siyasi ilişkilerimiz de en üst düzeyde. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 5-6 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Suriye, Türkiye’nin Arap ülkelerine açılan kapısı konumunda bulunuyor. Başkonsolosluğun da burada açılması bunun bir göstergesidir. Kardeş iki ülkenin halklarıyız. Acılarımız acımız, mutluluklarımız mutluluğumuzdur. Türkiye’nin her alanda gelişmesi Suriye’ye de yansımaktadır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?