3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

GSO'ya tebrik ziyaretleri sürüyor

Güney Afrika'nın Durban kentinde yapılan Dünya Odalar Kongresi kapsamında Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Uluslararası Ticaret Odaları Birliği (ICC) tarafından düzenlenen Sıradışı Projeler Yarışması'nda "Marka Şehir Gaziantep Projesi" ile birinci olan Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) tebrik ziyaretleri sürüyor.

Türkiye'ye ve Gaziantep'e, Sıradışı Projeler Yarışması'nda birincilik getiren GSO'nun tebrik ziyaretlerinde bugünkü konukları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu ve Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu oldu.

İlk tebrik ziyareti GGC'den geldi. GGC Başkanı Abdullah Sabri Kocaman ve yönetim kurulu, dünya birinciliği elde eden GSO'yu ziyaret ederek, tebriklerini iletti. Kocaman, "Gaziantep Sanayi Odası'nın marka şehir projesinin dünya birinciliği gibi bir ödülü alması bizleri sevindirdi. Kentin ödülü olduğu gibi Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağladı. Bu ödülün sosyo-ekonomik yansımalarının da olmasını bekliyoruz" dedi.

GSO Başkanı Nejat Koçer ise ortak akılla birlik ve beraberlik sonucu bu ödülün geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu ödül geleceğe adım atma ve yakalama projesinin bir sonucudur. Kurumsallaşma, katma değer oranı yüksek ürünleri üretme ve hizmetlerin markalaşması adına çok büyük bir ödüldür. Ortak kabuller, başarının modeli olacaktır. Bizim başlattığımız projeyi diğer kurumlar devam ettirecektir. Basının bu projeye alınmasında ulusal ve uluslararası alana taşıma misyonuyla büyük katkısı vardır."

Koçer, dünya birincilik ödülünün itici gücünün ve motivasyonun sonucu geldiğini belirterek, "Kendi göbeğini kendi kesen sanayii profili bizi ödüle taşıdı. Hiçbir zaman köşe kapmaca oynamadık. 49 İle verilen teşvikin yanlış olduğunu, yasanın ekonomik değil siyasi olduğunu söyledik. Bunun peşini bırakmayacağız. 49 ilde teşvikin getirdiği sonucu hep beraber göreceğiz. Uygulanan teşviki başaracak ancak 7-8 il olacaktır. Sanayiinin ve alt yapının olmadığı bir yerde teşvikin başarılı olma şansı yoktur. Bu konuda Gaziantep maalesef cezalandırılmıştır. Tüm bunlara rağmen örnek ve öncü olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Ödülün sorumluluklarını artırdığını da kaydeden Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Markalaşmada üyelerimizi doğru yönlendirmek zorundayız. Bu sürecin zor ve masraflı olduğunu biliyoruz. Sadece üretmek ve istihdam sağlamak yeterli değil. Katma değeri yüksek marka ürünler üretmeliyiz, zor olan pazarlamaktır. Bu da şehri farklı noktalara taşıyacaktır. Bu projenin kullanabilirliğini orada yarışmaya katılan ülkelerin gösterdiği ilgiden anladık. Çeşitli ülkeler, bizim projemizi kullanmak için bizlerden izin istedi. Ancak ulusal medyamız fazla magazinsel bulmadığından alınan ödüle pek fazla yer vermedi."

Koçer, proje kapsamında İngilizce ve Türkçe basılan 3 bin kitabın yabancı delegasyonlara ve büyükelçiliklere gönderildiğini, ikinci basımı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Koçer, projenin kullanılabilirliğini, 2003 yılından bu yana Gaziantep'te yapılan marka ve patent başvurularında meydana gelen artışın gösterdiğini ve başvurularda rekorlar kırıldığını kaydederek, "2002 yılında 140 projenin başlandığı tarihten itibaren ise 2003 yılında 697, 2004 yılında bin 300 ve 2005 yılında ise 2 bin marka ve patent başvurusu yapıldı. Bu insanların marka ve patenti yoktu. Ulusal ve uluslararası tescilde rekorlar kırıyoruz. Bu proje markalaşmanın önemini ortaya koydu" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise alınan ödülle gururlandıklarını, başarının tüm Gaziantep'e ait olduğunu söyledi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da bilimsel verilerle bu başarıya ulaşan ve şehrin dinamiklerini harekete geçiren GSO'yu tebrik ettiğini belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ortak akılla ortaya koyulan projelerle nelerin başarılacağını bu ödülün tescillediğini belirtirken, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, kalkınmanın markalaşmaktan geçtiğini, ihracatta ve teknolojide markayı yakalamak zorunda olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 01:46:45
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?