6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO başkanı ziyaretini değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'i yakından ilgilendiren konularda Ankara'da düzenlenen 3 ayrı toplantıya katıldığını ve toplantıların Gaziantep için olumlu geçtiğini bildirdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, Ankara'da ilk olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca düzenlenen GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu'nun genişletilmiş toplantısına katıldığını belirtti. Aslan, GAP'ta yer alan 9 ilin vali ve belediye başkanları ile ticaret ve sanayi odaları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Gaziantep ve bölgenin sorunlarının çözümü ile ekonomik kalkınmaya yönelik öneri ve tavsiyelerin ele alındığını kaydetti. Aslan, "GAP'la ilgili projelerin bitirilmesinde Gaziantep'in desteklenmesinin büyük önemi olduğunu bir kez daha bu toplantıda dile getirdik. GAP'ta Gaziantep'in çok önemli bir yeri olduğunu ve Gaziantep'in mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de bu konuda bizimle aynı görüşte" dedi.

Aslan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla 22-25 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak Uluslararası Irak Fuarı'nın tanıtımı için Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen basın toplantısına da katıldıklarını kaydetti. Aslan, bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek Uluslararası Irak Fuarı'nın Gaziantep ve bölge ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Uluslararası Irak Fuarı'na bu yıl binin üzerinde firma bekliyoruz. Bu fuar hem bizim hem de bölge ekonomisi için çok önemli. Komşu ülkelerle ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

GTO Başkanı Mehmet Aslan daha sonra Gaziantep Kent Konseyi'nin Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Gaziantep milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldığını ve burada konsey üyeleri ile kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Aslan, bu toplantıda turizm konusunun ön plana çıktığını dile getirerek, "Toplantıda turizm konusunda neler yapabiliriz, bugüne kadar yapılan çalışmalar ne durumda gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Gaziantep'in turizm havzasının çıkarılmasını kararlaştırdık. Ayrıca Gaziantep'in Turizm Yatırım Bölgesi ilan edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 10:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?