5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GTO Eylül ayı meclis toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'de ekonominin öncelikli gündem olması gerektiğini söyledi. 

GTO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ile Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda, ekonomik gelişmeler ve sektörlerin yaşadıkları sıkıntılar tartışıldı. Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, odanın çalışmaları hakkında bilgi vererek gelişmeleri değerlendirdi. 

Meslek komitelerinin müşterek toplantılar yapmasının, sektörlerde yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi ve çözümüne yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi için büyük önem taşıdığının altını çizen Aslan, Türkiye'de ekonominin öncelikli gündem olması gerektiğini belirtti. Aslan, "Son aylarda dışta yaşanan konjonktürel gelişmelerin ülkemiz finans piyasalarını da etkilemesinin artık ülkemizin dünya ekonomisindeki ağırlığının her geçen gün arttığını göstermektedir. Ekonomimiz son yıllarda dönüşüm geçirmekte ve büyümenin sürdürülebilirliği konusunda kaygılar her zaman mevcut. Sermaye hareketlerindeki yön değişikliği, gelişmekte olan ülkeler kategorisindeki Türkiye'yi de etkilemektedir" dedi. 

Aslan, iç ve dış ekonomik gelişmeler ile sektörlerde yaşanan sıkıntılar konusunda yaptığı değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
"Yapısal reformların yapılması, enflasyonla mücadele ve ekonomideki dengeler son derece hassas ve önemlidir. Bu hassas dengelerin korunmasında hepimize önemli görevler düşüyor. Ülkemizin en öncelikli konularının başında istihdam, cari açık, üretimin önündeki engeller geliyor. Dışa açık hale gelen ülkemiz ekonomisinde hem iç hem de dış riskler her zaman mevcuttur. Bu riskleri aza indirmenin yolu ise yatırım ortamının iyileştirilmesi çabalarının hızlandırılmasından geçiyor. Türkiye'nin istikrara doğru ilerlediği dönemlerde bazı çevreler, ülkemizin huzurunu, istikrarını güven ortamını bozmaya çalışırlar. Bizler buna izin vermemeliyiz. Ülkemizde ekonomi öncelikli gündem maddesi olmalıdır. İstihdam meselesinin mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bunun için üretimin, yatırımın ve ihracatın önünün mutlaka açılması gerekiyor. Üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata katkısı olmayan politikalar mutlaka gözden geçirilmelidir." 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 16:42:24
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 16:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?