6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Eylül ayı Olağan Meclisi ve Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Zeki Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis ve Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’na, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz de konuk olarak katıldı. Toplantının açılışında, GTO MEKSA MEM Dış Ticaret Elemanı Yetiştirme Programı kapsamında düzenlen Meslek Edindirme Kursu’nu başarı ile tamamlayan 25 kursiyere sertifikalarının verilmesi için tören düzenlendi. Törende, kursu ilk üç sırada tamamlayan kursiyerlere GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan tarafından başarı belgesi ve birer altın hediye edilirken, diğer kursiyerlere de sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan tarafından dağıtıldı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan’a da GTO’nun Mesleki Eğitimin geliştirilip, yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalarına katkılarından dolayı Şükran Belgesi verildi.

Belge Töreni’nin ardından söz alan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, oda faaliyetleri ile ilgili meclis ve meslek komite üyelerini bilgilendiren bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ülkedeki siyasi ve ekonomik gelişmelere de değinin GTO Başkanı Aslan, bütün uyarılara rağmen ülke gündeminin anlamsız konularda meşgul edildiğine dikkat çekti. Başkan Aslan, “Bir hafta öncesine kadar ilk kez bir hafta süre ile ülke gündemi ekonomiye odaklanmıştı. İnsanlar ekonomiyi tartışmaya başlamış, sorunlara çözüm arayışı içerisine girilmişti. Ancak, yine ne olduysa oldu ve gündem biranda değişti. Anlamsız tartışmalar ve kavgalar ülkenin yine birinci gündem maddesi oldu. Bu tartışma ve kavgalar ülkemize yarar sağlamayacağı gibi kişilere de yarar sağlamayacaktır” dedi.

“Hep söyledik yine söylüyoruz. Bu ülkenin gündemi işsizlik, cari açık, üretim, istihdam, ihracat vs. olmalı” diyen GTO Başkanı Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dünyada ve ülkemizin çevresinde olup, bitenleri hepimiz görüyor ve takip ediyoruz. Diğer ülkeler nelerle uğraşıyor? Neleri tartışıyor? Biz nelerle uğraşıp, neleri tartışıyoruz? Ne yazık ki, boş tartışmalarla sürekli zaman kaybediyor, enerjimizi boşa harcıyoruz. Biran önce bu tartışmaların sonlandırılıp, ülkenin asıl meselelerinin gündeme getirilmesi gerekmektedir.”

Meclis Başkanı Zeki Yağcı ise, Türkiye’nin sorunlarının temelinde Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın yattığını belirterek, “Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Aslan’ın yıllardır dile getirdiği Siyasi Partiler ve Seçim Yasası, mevcut haliyle devam ederse bu konuşulan sorunların aşılması neredeyse imkansız. Bu nedenle, öncelikle ülkemizde Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

Toplantının devamında, meclis ve meslek komite üyeleri söz alarak, sektörlerinde ve farklı konularda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?