6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da ABD'li konuklar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu'nda yer alan senatörlerin başdanışmanlarının yer aldığı 12 kişilik heyet, TUSKON'un davetlisi olarak gerçekleştirdikleri Türkiye gezileri kapsamında Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ziyaret sırasında heyete, Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.

Başkan Aslan, ABD'li konukları illerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye ile ABD arasında yüzyılı aşan sıkı bir dostluk bağı var. Aynı zamanda iki ülke stratejik ortaklar. Dolayısıyla ortaklarımızı Gaziantep'te görmekten ve kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk" dedi.

Heyete başkanlık yapan Clarine Nardi Riddle ise, "Türkiye'nin ABD için ne kadar önemli stratejik bir ortak olduğunun farkındayız. Şu anda devam eden dostluğumuzun ve ortaklığımızın devam etmesi için haberleşmemiz, iletişim kurmamız ve birbirimizden bir şeyler öğrenmemiz çok önemli. Burada olmaktan mutluyuz. Ayrıca misafirperverliğiniz için de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından heyete Gaziantep ve bölgesindeki turizm potansiyelini anlatan belgesel film izlettirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?