6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da GAGİKAD genel kurulu

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) 1. Olağan Genel Kurulu Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi.

aziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri millet olmanın sorumluluğunu eşit olarak paylaşan Türk kadınının, ekonomiye olan katılımını artık doruğa taşıma hedefini benimsediğini söyledi. Bu hedefe ulaşmanın birinci koşulunun kadın dayanışması olduğuna dikkat çeken Karuserci, “Kadın dayanışması oluşturmanın sonucu daha çok güçlü iş kadını, yönetici, işveren, parlamenter ve en önemlisi aydın anne ve aydın gelecek nesiller demektir” dedi.

Girişimciliğin, düşünsel emeğin ekonomik değere dönüşmesi olarak ifade edildiğini ve üretim faktörleri arasında gösterildiğine de işaret eden Başkan Karuserci, ”Ülkemizin gelişimi daha çok üretime ve istihdama bağlıdır. Bizi bu çatı altında birleştiren en büyük unsur, ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturan hemcinslerimizin, düşünce de kalan ya da imkan bulamayan girişimcilikleri konusunda bir farkındalık ve sonuç yaratmak olmuştur. Türkiye’nin en önde gelen sivil toplum yapılanmalarından biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’de bu konuya odaklanmış ve birliktelik alanında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Ülkemizin girişimcilikle anılmayan birçok şehrinde bile var olan Girişimci İş Kadınları dernekleri aktif çalışmalar yaparken, böyle bir oluşumun Gaziantep’te olmaması elbette ki düşünülemezdi. İşte bu nedenle, biz de bu yoldan hareket ederek, aramızda bulunan 7 arkadaşımla beraber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği’ni (GAGİKAD) kurduk. Girişimcilik konusunda Türkiye’nin en önde gelen merkezlerinden biri olan Gaziantep’te iş kadınlarında var olan girişimci gücü bu yapıda birleştirmiş olduk. Kısa sürede 15 ildeki GİKAD’larla ortak hareket ederek; Anadolu Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nu (AGİFED) oluşturduk. Bunların altında yatan en büyük unsur birlikten doğacak kuvvet ilkesine duyduğumuz güvendir” şeklinde konuştu.

Başkan Karuserci’nin konuşmasının ardından gerçekleştirilen genel kurulda GAGİKAD Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelikleri ile Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi. Serpil Karuserci, Nilgün Kargıner, Meral Maşa, Ayşe Tohuncu, Aslı Ağan Demirdelen, Hatice Kalan Yıldırım ve G. Hülya Akkaya’dan oluşan yeni yönetim kurulu, önümüzdeki günlerde toplanarak kendi arasında görev dağılımı yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?