6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da mozaik kongresi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Uluslararası Çağdaş Mozaikçiler Birliği (AICM), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uludağ Üniversitesi ve Gaziantep Müze Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Mozaik Kongresi 7-10 Ekim 2008 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, GTO’nun ev sahipliğinde Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te yapılacak olan kongrenin, Zeugma mozaikleri ve Gaziantep'in yanı sıra bölgenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Kongre ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Ölçal, kongreye AIMC üyesi bilim adamlarının yanı sıra Antik Mozaik Araştırmaları Birliğine üye mozaik uzmanlarının katılacağını bildirdi. Ölçal, ''Kongrede çağdaş mozaik sanatı, antik mozaik ve mozaik restorasyonu konularında yerli ve yabancı katılımcılar bildiriler sunacak. Ülkemizde ilk kez Gaziantep'te yapılacak kongre, Zeugma mozaiklerinin tanıtımına önemli katkı yapacak” dedi.

11. Uluslararası Mozaik Kongresi'nin 2 yılda bir ve farklı ülkelerde yapıldığını kaydeden GTO Genel Sekreteri Ölçal, şu bilgileri verdi:

''Kentimizde gerçekleştirilecek bu kongre, Zeugma mozaiklerinin gölgesinde yapılacak. Çünkü dünyada artık mozaik sanatı denilince akla Gaziantep geliyor. Gaziantep mevcut mozaik varlığı dolayısıyla bu kongreyi fazlasıyla hak ediyor. Bu etkinlik, Gaziantep ve Zeugma mozaiklerinin tanıtımına katkı sağlamakla sınırlı kalmayacak, kongreye katılacak bilim adamları için düzenlenecek bölge illeri turu ile bölgemizin tanıtımına da hizmet edecektir.''

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?