6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da sertifika töreni

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliğinde sürdürülen, mesleki eğitim kursu zincirine yeni bir halka daha eklendi.

Meslek kazandırmaya yönelik 2,5 aydır devam eden Satış Danışmanlığı Eğitimi Kursu'nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika töreninin açılışında konuşan GTO MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan, merkez olarak, mesleğini geliştirmek veya meslek edinmek isteyenlerin taleplerini ve kent sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarını dikkate alarak eğitim programları düzenleyerek uyguladıklarını belirtti. Eğitimlerden bazılarının katılımcıları ve finansal desteğinin İŞKUR tarafından sağlandığını kaydeden Ercan, "İŞKUR tarafından desteklenen bu eğitimlerle; kayıtlı işsizlerin, işsizlik sigortasından önceden yararlanmış veya halen yararlananların yeni bir meslek edinerek istihdama katılmaları hedeflenmektedir" dedi.

Ercan, son olarak da nitelikli eleman bakımından piyasanın ihtiyacı olarak tespit ettikleri Satış Danışmanlığı alanında kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla kurs başlattıkları ifade ederek, "Kursta, kursiyerlerimiz toplam 360 saat kurs gördü. 12 kişi ile başlattığımız kursumuz, eğitim sürecinde yeni bir işe girdiği için 3 kişinin kurstan ayrılması ile 9 kişi ile tamamlanmıştır. İşsizlik sigortasından yararlananların katıldığı bu eğitim süresince kursiyerler işsizlik ödeneğini almaya devam ederken, İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 11 YTL yevmiye, GTO MEKSA MEM tarafından da günlük 5 YTL ulaşım ve yemek bedeli ödendi" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İŞKUR İl Müdür Vekili Besim Eviz, GTO MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan tarafından eğitimi tamamlayan başarılı kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 11:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?