6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da sertifika töreni

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Boğaziçi Üniversitesi ve Efes Pilsen işbirliği ile düzenlenen ücretsiz ‘Efes Pilsen Turizm Eğitimleri'ni başarı ile tamamlayan 103 katılımcı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, turizm sektörünün ülkemizin geleceği için en önemli sektörlerin başında geldiğini bu nedenle sektörün gelişimi ve kaliteli hizmet için kalifiye elemanlar yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Ölçal, gelecekte ülkemizin en önemli sektörlerinden birisi olmaya aday turizm sektörü için kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimlerin başarı ile tamamlandığını belirtti.. Gaziantep Ticaret Odası olarak turizm sektörünün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını her fırsatta dile getirdiklerini ve turizmin gelişimine oda olarak büyük önem verdiklerini belirten GTO Genel Sekreteri Ölçal, “Ülkemizde turizm alanında var olan potansiyel, ne yazık ki gerektiği gibi değerlendirilememekte. Tarihi ve turistik eserler konusunda dünyanın neredeyse en zengin ülkesi olmamıza karşın bu zenginliğimizi değerlendiremiyoruz. Dünya genelinde turizm sektördeki pastadan hak ettiğimiz payı da mevcut turizm zenginliklerimizi yeteri kadar tanıtamadığımız için alamamaktayız.” dedi.

Ülke turizminin geliştirilmesi için insanların da geliştirilip eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Ölçal, sözlerin şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin ekonomisinin gelişiminde yaşamsal bir noktaya gelmiş olan turizm sektörünün ülkemizde daha ileriye gitmesinde eğitiminin önemi giderek artan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. ‘Bacasız Sanayi’ olarak da adlandırılan ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdilerinin en büyük kaynaklarından olan turizm ve bunun temel alt yapısını oluşturan unsurlar ülke ekonomisinin önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır. Bu önceliğin farkında olan Odamız, gelişmiş sanayi ve ekonomik alt yapıya sahip Gaziantep’in turizm alanında da hedeflediği noktaya ulaşması yönünde yeni stratejiler geliştirmekte ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmaktadır. Odamız, turizmin sadece doğal ve kültürel cazibe olmadığı ve eğitimli insan faktörünün tüm cazibelerin başında geldiği gerçeğini göz ardı etmeden sektördeki eğitim faaliyetlerine imkanları dahilinde destek vermektedir. Bu çerçevede, Oda olarak seçkin eğitmenlerle, günümüz teknolojisini mümkün olan en üst seviyede kullanarak turizm sektörünün gereksinim duyduğu nitelikli personel yetiştirmede her türlü gayreti gösteren Boğaziçi Üniversitesi yetkililerine ve verdiği destekle ‘Turizm Eğitim Programı’nın devamını sağlayan Efes Pilsen yetkililerine teşekkür ediyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?