3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

GTO'da sürpriz sonuç

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Olağan Kongresi bir sürprizle sonuçlandı. GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani, dün yapılan ve sakin geçen kongrede seçilemeyerek bir sürprize yol açtı.

8 bin üyeye sahip GTO’da, 4664 seçmen oy kullandı. 4594 oyun geçerli sayıldığı genel kurulda, 36 meslek grubundan 81 meclis üyesi ve 198 meslek komite üyesi belirlendi.

Bu seçimlerde 40 yeni üye GTO Meclisi’ne girdi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, seçim sonuçlarını değerlendirerek, "Gaziantep’in en eski, en güçlü sivil toplum ve meslek kuruluşu Ticaret Odası misyonuna yakışır bir seçim gerçekleştirdi. Odamızın adına yakışır bir seçim yaparak örnek bir davranış sergilendi" diye konuştu.

Aslan, seçimlerin ilk etabının demokrasi, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade ederek, "Üyelerimiz hür iradelerini sandığa yansıttı. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Yeni meclis üyeleriyle odamız daha da güçlenmiştir. Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep’in sorunlarını çözme ve uluslararası boyutlara taşıyan bir kurum olma misyonunu bundan sonra da sürdürecektir" dedi.

GTO Meclis üyeleri, 10 Mart’ta İlçe Seçim Kurulu nezaretinde gerçekleştirilecek seçimle meclis başkanı, başkan vekilleri, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegelerini seçecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 18:43:16
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 18:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?