6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da Türkiye-Suriye toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye ve Suriye arasında artan ticari ve ekonomik yakınlaşmanın, bölgedeki üretim kalitesinin artmasına neden olduğunu kaydetti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile GTO bünyesindeki Türkiye-Suriye Ticaret Ofisi tarafından organize edilen, "Suriye Ekonomisi ve Türkiye-Suriye Ticari İlişkileri" konulu toplantı, GTO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, GTO Başkanı Mehmet Aslan ve Türkiye-Suriye Ticaret Ofisi yetkilileri ile çeşitli firma temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan GTO Başkanı Aslan, Türkiye'nin komşuları ile yaptığı ticaretin önemine değinerek, "Türkiye ve Suriye arasındaki ticari ve ekonomik
yakınlaşma arttıkça, bölgemiz üreticileri ürünlerini ihracata yönelik olarak kaliteli ve uluslararası standartlara uygun biçimde üretmeye başlamıştır. Türk menşeli ürünler, Suriye pazarında çok iyi karşılanmakta ve üstün kaliteli ürünler olarak algılanmaktadır. Türkiye-Suriye Ticaret Ofisleri, birbirleri ile sınır komşusu olan Türkiye ve Suriye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaçlamaktadır" diye konuştu.

Suriye'ye yatırım yapmak isteyen işadamları ve firmaların, ilgilendikleri faaliyetler ile ilgili bilgi bulmakta zorluk çektiğini kaydeden Aslan, "Pratik bilgilere ulaşmak hem Türkiye tarafında hem de Suriye tarafında dil problemleri ve bürokratik problemler yüzünden karmaşık ve zaman alıcı olmaktadır. Ofisimiz bu sorulara Suriye'de ve Türkiye'de ilgili konularda yetkili kurum ve kuruluşlar ile bilgi alışverişinde bulunarak birbirleri ile ticarette bilgi ve danışmanlık desteğine ihtiyaç duyan Türk ve
Suriyeli işadamlarımız için en güncel bilgileri hızlı ve doğru bir şekilde temin etmektedir" diye konuştu.

Ticaret ofislerinin iki ülkenin kültürel ve sosyal diyaloğunun artması bakımından büyük önem arz ettiğini ifade eden Aslan, "Suriye Ticaret Ofisi, program kapsamında kurulan ilk ülkeler arası ticaret ofisi olma özelliğine sahiptir. Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Suriye Ticaret Ofisi tarafından düzenlenen, 'Suriye Ekonomisi ve Türkiye-Suriye Ticari İlişkileri' konulu toplantıdan, Suriye ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz konularında bölge firmalarının yararlanması amaçlanmaktadır. Bu yolla Suriye ile ticaret yapacak firmalarımızın bu bilgi ve deneyimleri kullanarak ülkemizin dış ticaretinin artırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, GTO olarak Suriye ve diğer komşu ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirerek ticari işbirliği potansiyelini harekete geçirecek projeler üretmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Aslan'ın konuşmasının ardından, Türkiye Şam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı ve Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGM) yetkilileri tarafından, katılımcılara Suriye ekonomisi ve Suriye'deki iş imkanları ile ilgili bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?