6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'da üyelere güncelleme uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, AB uyum çalışmaları çerçevesinde başlatılan meslekleri gruplandırma çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için üyelere kayıtlı üye bilgilerini güncelleme çağrısı yaptı.

NACE Sistemi'ne göre gruplandırma çalışmasının önemli avantajları beraberinde getireceğini belirten GTO Başkanı Aslan, “Bu gruplandırma çalışması ile odalarda kayıtlı firmalar gerçek faaliyet alanlarına göre gruplandırılacak, bununla birlikte Türkiye'de gerçek bir ticaret envanteri oluşturulmuş olacak” dedi.

Bu çalışmanın ardından Türkiye'deki her firmanın faaliyet gösterdiği alana göre bir NACE koduna sahip olacağını ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"Firmalar için yapılacak bu kodlama genelden, özele doğru gidecek. Üyelerimizin bilgi güncellemelerini yaparken öncelikli faaliyet alanlarına göre yapmaları kendi yararlarına olacaktır. Çünkü bu kodlamada öncelikli faaliyet alanının belirtilmesinin önemi büyük. Meslek gruplandırması yapılırken son yapılan güncellemeler dikkate alınacak. Meslek komitelerinin seçimi Şubat 2009'da yapılacak ve kanuna göre meslek komitelerinin gruplandırılması seçimlerden altı ay önce bitirilmesi gerekiyor.

Amacımız bu gruplandırma çalışmasını en kısa sürede bitirmek. Bu sebeple üyelerimizin konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Üyelerimizin, gerek odamızın web sitesinden, gerekse Sicil Servisimizden temin edecekleri bilgi güncelleme formlarını ana faaliyet alanları dikkate alarak doldurup, en geç 16 Mayıs 2008 tarihine kadar odamıza teslim etmeleri gerekmekte. Çünkü üyelerimiz bu güncellemeyi yapmamaları durumunda oda kayıtlarımızda bulunan firma ana faaliyet alanlarını dikkate alarak NACE kodlamalarını yapmak durumunda kalacağız.”

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 16:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?