6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'dan aidat uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, oda üyelerine Yıllık ve Munzam Aidatlarını Haziran ve Ekim aylarında ödemeleri uyarısı yaptı.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan GTO Genel Sekreteri Ölçal, 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu gereği Yıllık ve Munzam Aidatların Haziran ve Ekim aylarında ödenmesi yönünde hükme bağlandığını anımsatarak, “Üyelerimizin aidatlarını zamlı ve hükmen ödeme durumunda kalmamaları için zamanında ödemeleri kendilerinin yararına olacaktır” dedi.


Ölçal açıklamasında şu uyarılarda bulundu:
”Bilindiği üzere 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 24. Maddesi’nde Yıllık Aidatların ve 25. Maddesi’nde de Munzam Aidatların Haziran ve Ekim ayı sonuna kadar iki eşit taksitte ödenmesi gerektiği hükme bağlanmıştır. Kanunun 25. Maddesi’nin 1.Fıkrasında; ‘Gerçek Kişiler için Gelir Vergisi Beyannamesinde gösterilen ticari kazanç toplamının binde beşi, tüzel kişilerde ise kurumlar vergisi beyannamesinde gösterilen ticari bilanço karı üzerinden binde beş oranında Munzam Aidat tahsil olunur’ denilmekte olup, süresinde ödenmeyen aidatlar için 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun belirlediği yüzde 2,5 gecikme zammı işlenerek tahsil cihetine gidilecektir. Her iki Oda’ya da kayıtlı Üyelerimiz yıllık ve munzam aidatlarının yarısı Ticaret Odası’na, diğer yarısını ise Sanayi Odasına yatıracaklardır. Bu çerçevede Odamız her iki Odaya kayıtlı Üyelerimizin aidatlarının yarısını tahakkuk ettirmiş olup, bilgisayar kayıtları bu şekilde güncellenmiştir. Üyelerimizin, zamlı veya hükmen ödeme durumunda kalmamaları için yukarıda açıklanan yasalara göre hareket etmelerini önemle rica ediyoruz.”
Ölçal, açıklamasında banka kanalı ile aidat ödemesi yapacak GTO üyelerinin, firma unvanını eksiksiz yazması ve yatırılacak miktar için GTO görevlilerinden teyit almalarını, ayrıca ödeme karşılığında aldıkları banka dekontunu 231 10 41 nolu faksa göndermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?