6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'dan firmalara uyarı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, son günlerde firma unvan ve isimlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) gibi resmi kuruluşlarla benzeştiren bazı kuruluşların, Gaziantepli firmalara dış ticaret başta olmak üzere ücret karşılığı eğitim verme teklifi ilettikleri yönünde, oda üyesi firmalardan sıkça şikayetler aldıklarını bildirdi.

Ölçal, konulu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Gerek üye firmalarımız gerekse diğer Gaziantepli firmalar tanımadıkları, alanında akredite olmamış ve Gaziantep dışından gelen sözde eğitim kuruluşlarının ücret karşılığı eğitim verme tekliflerine itibar etmesinler” uyarısı yaptı. Ölçal, açıklamasında, odaya kayıtlı firmaların son günlerde bu yönde artan teklifler nedeniyle rahatsızlık duyduklarını ve konuyu kendilerine ilettiklerini kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü;

”Firmalarımızdan bu yönde gelen şikayetlerin artması üzerine böyle bir açıklamayı uygun gördük. Gaziantep’te firmaların her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetlerini alabilecekleri kendini kanıtlamış ve resmi yollarla faaliyetlerini yürüten birçok kurum ve kuruluş var. Firmalarımız gerek ticari, gerekse kurumsal anlamda bu kurum ve kuruluşlarımızdan her türlü desteği alabilirler. Etkinliği ve yetkinliği konusunda bilgi sahibi olmadıkları sözde eğitim kuruluşlarına itibar edilmemeli. Firmalarımız, özellikle Gaziantep dışından gelerek ücret karşılığında eğitim vermek isteyen bu tür kuruluşları iyice araştırmadan onlarla çalışmasınlar. Aksi takdirde beklentilerine cevap bulamayabilir ve karşılığını alamadıkları bir hizmetin ücretini ödemek durumunda kalabilirler.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?