5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GTO'dan Gaziantep'in kurtuluşu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 

25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünü kutlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ikincisini gerçekleştirdiği etkinliklerle takdir toplayan GTO, bu yıl da bir çok organizasyona imza atarak kentteki kurtuluş coşkusunun artmasına katkı sağlıyor. GTO Toplantı Salonu'nda yapılacak etkinliklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen GTO Başkanı Mehmet Aslan, hafta boyunca sürecek etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Başkan Aslan, şunları söyledi: 

"2005 yılından itibaren GTO olarak Gaziantep Savunması ile ilgili bir dizi etkinlik başlattık. Geçen 3 yıl içerisinde büyük bir memnuniyetle izliyoruz ki, kurum ve kuruluşlar da bu çok önemli güne gereken önemi ve desteği veriyorlar. Bizim amacımız, Gaziantep'te tüm kurum ve kuruluşların 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu ile ilgili hislerini, bilinçlerini yukarı seviyeye çıkarmak, gelecek nesillere kurtuluş günümüzün önemini, toprakların ne pahasına kurtulduğunun önemini anlatmaktır. Bu konuda çok ciddi bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. Özellikle yaptığımız belgesel şu ana kadar Türkiye'nin ve Gaziantep'in bir çok bölgesinde büyük ilgiyle izleniyor. Hazırlattığımız kitapları Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonunda tüm ilçe ve köy okullarında çocuklarımıza okutuldu. Yeni yetişen nesil, son 3-4 yıldan beri Gaziantep'in Kurtuluşu ile ilgili eskisinden çok daha bilinçli duruma geldi." 

Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 87. yıldönümünü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını ifade eden Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu günden itibaren Gaziantep'teki tüm bilboardlarda yine, 'unutturmadık, unutturmayacağız' sloganı çerçevesinde, afişlerimiz kullanılmaya başlanıyor. 13 bin adet afiş bastırdık. Gaziantep'teki tüm işyerleri ve evlere dağıtıyoruz. 25 Aralık günü resmi törenler olduğu için biz geleneksel olarak 24 Aralık günü ayrı bir etkinlik yapıyoruz. Bu bağlamda GTO olarak 24 Aralık günü saat 14:00'da başlayacak yoğun bir etkinlik programımız olacak. Anadolu Güzel Sanatlar Lisemiz kısa bir program yapacak. Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman bir konferans verecek. Daha sonra geleneksel hale getirdiğimiz, Gaziantep Savunması'na öncülük eden kahramanların yakınlarının ödüllendirileceği bir program yapılacak. 20 kişiye bu bağlamda ödül vereceğiz. Kerküklü sanatçı Abdurrahman Kızılay ve Mehmet Özbek birlikte bir konser verecek. Gaziantep Savunması ile ilgili hiç yayınlanmamış fotoğrafların yer alacağı bir fotoğraf sergisi olacak. Bu şekilde etkinliğimiz sona erecek. Çağdaş bir nesil yetiştirirken, geçmişimizi unutmadan, bu toprakların ne pahasına bize bırakıldığını anlatmalıyız. Aksi takdirde, kültür emperyalizminin çok yoğun olduğu zamanımızda, yeni nesillerimizin bir yaprak gibi, sağa sola savrulması çok kolay olur. Dolayısıyla yeni nesillerimizin bilinçaltında, kendilerine bu toprakların nasıl kazanıldığının şekillenmesi lazım. Biz buna çok önem veriyoruz.” 

Kurtuluş haftası süresince kenttin dört bir tarafındaki bilboardları afişlerle donatıp hazırlattığı Türk Bayrakları, Gaziantep Savunması kitapları ve CD'lerinin dağıtımını gerçekleştiren GTO, etkinliklerini 24 Aralık'ta gerçekleştireceği gala gecesi ile sonlandıracak. Gecede Gaziantep Savunması önderlerinin yakınlarını ve Gaziantep Savunması'nın yeni nesillere aktarılmasına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşların temsilcilerini ödüllendirecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:06:37
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?