3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

GTO'dan kaliteli istihdam atağı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), hazırladığı "Halı ve Gıda Sektörlerine Yönelik Kalifiye Ara Eleman Yetiştirilmesi ve İstihdamın Artırılması" projesiyle, işsizliğin çözümüne katkı sağlayacak.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Avrupa Birliği’nden (AB) 200 bin Euro’luk destek alınacağını söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Destek Programı kapsamında hazırlanan proje ile ülkedeki ve Gaziantep’teki işsizliğin azaltılmasının amaçlandığını belirten Aslan, "Proje, Gaziantep’teki önemli bir eksikliği giderecek. Türkiye’de yaşanan yüksek düzeydeki işsizliğin çözümüne yönelik olarak, hükümet ve AB, Hibe Planı geliştirmiştir. Yeni Fırsatlar Programı olarak da adlandırılan bu programın amacı; sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili tüm sosyal tarafların, ülkedeki istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne destek olmaları ve bu amaçla proje yürütme kapasitelerinin güçlendirilmesi için hibeler verilmesidir" dedi.

Aslan, projenin, Ankara’da bulunan Merkezi Finansman ve İhale Birimi tarafından desteklenmeye uygun bulunduğunu ve 22 Aralık 2004 tarihinde imzalanan anlaşmayla proje süreci başlatıldığını kaydederek, "Türkiye genelinde yapılan başvurular içerisinden seçilen 193 proje içinde olan projemiz, 208 bin Euro’dur. GTO’nun başvuru sahibi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile Gaziantep Dokumacılar ve Halıcılar Esnaf Odası’nın yerel ortak olduğu projenin yüzde 90’ı Avrupa Komisyonu, yüzde 10’u ise GTO ve yerel ortaklar tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

Projenin Gaziantep’in lokomotif sektörleri olan halı ve gıda sektörlerinin gelişimini daha da hızlandıracağını vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

"Proje, halı ve gıda sektörüne yönelik olarak kurulacak bir eğitim merkezi aracılığı ile verilecek eğitimler kapsamında, işsizlere meslek kazandırma ve istihdamlarına olanak yaratma amacını taşımaktadır. Proje kapsamında belirlenen eğitim konuları, Gaziantep’in ekonomik yapısı içinde çok önemli bir yere sahip olan halı ve gıda sektörüne yönelik olarak, ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiştir. Halı Desen Tasarımı ve Gıda Güvenliği ile hijyen konularında kalifiye eleman yetiştirecek olan eğitim merkezi ile öncelikle işsizlere istihdam olanağı yaratılacak ve iş piyasasının değişen ihtiyaçlarıyla işgücü potansiyelinin buluşturularak sektörlerin rekabet güçlerinin artırılması sağlanacaktır. Düzenlenecek olan eğitim programları, teorik ve pratik olarak gerçekleştirilecek ve KOBİ’lerde staj imkanını da kapsayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 12:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?