6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'dan Ramazan mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı, yaptıkları ortak açıklamada Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışmanın üst seviyelere çıktığı önemli bir ay olduğunu belirttiler.

GTO Başkanları, Ramazan ayı dolayısıyla yaptıkları ortak açıklamada, önümüzdeki yıllarda ülkemizde tüm alanlarda önemli değişimler yaşanacağını, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi halinde sorunların üstesinden daha kolay gelinebileceğini ifade ederek, “Toplumları ayakta tutan unsurlar milli ve manevi değerler ile gelenek ve göreneklerdir. Ülkemizin zorlukları aşabilmesi ve çağdaş ülkeler arasındaki yerini alabilmesi için herkese önemli görevler düşmektedir. Bizler ortak hareket edilmesi halinde sorunların üstesinden daha çabuk ve kolay gelinebileceğini inanıyoruz. Yeter ki insanlarımıza güvenelim ve özverili şekilde çalışalım” şeklinde konuştular.

Aslan ve Yağcı tüm Gazianteplilerin ve iş aleminin mübarek Ramazan ayını kutladıkları açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdiler; “Ramazan’ın ilk günü ile birlikte nur ve feyiz dolu bir mevsim yaşanmaya başladı.

Kainatın şenlendiği, bu ayın Allah katında müstesna bir yeri vardır. Başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, Tevrat, Zebur ve İncil gibi diğer semavi kitapların da bu ayda indirilmiş olması, bu günlerin kıymet ve kutsiyetini arttıran diğer bir husustur. Gelenek ve göreneklere bağlılık ve yardımlaşma ulusumuzun önemli özelliklerindendir. Bunlardan biri olan Ramazan ayı, yardımlaşma ve dayanışmanın üst seviyelere çıktığı önemli bir aydır. Herkesin huzur ve güven içerisinde birbirine hoşgörüyle baktığı, birbirini kucakladığı bir Ramazan ayını daha birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine özel ve müstesna günlerde herkes ayrılıkları, kırgınlıkları ve günlük hayatın getirdiği olumsuzlukları aşarak sevgi ile kucaklaşmalıdır. Ülkemiz, birlik ve beraberlik içerisinde devleti ve bütün gücüyle büyümeye, gelişip, zenginleşmeye, maddi ve manevi bakımdan yücelmeye devam edecektir. İşte bu nedenledir ki, Mübarek Ramazan ayının getirdiği fırsatları ülke olarak iyi değerlendirmeliyiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?