6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'dan Suriye konsolosuna ziyaret

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Suriye Konsolosluğuna atanan Haysam Saed’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aslan, komşularla birlikte kalkınma stratejisi çerçevesinde Suriye ile Gaziantep arasında son yıllarda ivme kazanan ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. 2005 Nisan ayından beri Gaziantep’te hizmet vermeye başlayan Suriye Konsolosluğu’na atanan Konsolos Haysam Saed’i makamında ziyaret eden ve görevinde başarılar dileyen Aslan, Gaziantep’te Suriye Konsolosluğu’nun faaliyete geçmesi ile birlikte iki ülke arasında ilişkilerin daha da ivme kazandığını söyledi. Ziyaret sırasında, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, oda olarak Türkiye’nin komşularla ticaretinin arttırılması noktasında koordinatör rolü oynamaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin bir kaç yıl öncesine kadar komşularla olan ticaret hacminin toplam ticaret hacmi içindeki payının yüzde 5'lerde iken son yıllarda yüzde 30'lara yaklaştığını ancak, bunu da yeterli görmediklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

“Bu doğrultuda, Suriye başta olmak üzere diğer komşu ülkelerle ilişkileri geliştirme gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda, yakın zamana kadar komşu ülkelerle ticaretimiz toplam ticaret hacmimizin yüzde 5’i kadarken son yıllarda bu rakam yüzde 30’ları bulmuştur. Fakat bunu da yeterli görmüyoruz. Komşu ülkeler olarak sahip olduğumuz avantajları iyi değerlendirmek zorundayız.”

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, daha sonra Konsolos Haysam Saed’e konsolosluğun açılması için oda olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Suriye konsolosu Haysam Saed ise, Gaziantep Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından bildiğini, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve Gaziantep’te görev yapmaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 23:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?