5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

GTO'dan üretim uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin önünde çok ciddi bir süreç bulunduğunu, ekonomide büyük sorun teşkil eden cari açığı bertaraf etmenin yolunun üretimi artırma ve yatırım ortamını iyileştirmeden geçtiğini söyledi. 

GTO'nun Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Sokak Çocukları Rehabilitasyon Koordinatörü Yılmaz Karahan'ın sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar konusunda bilgilendirme yaptığı toplantıda gelişmeleri ve ekonomik durumu değerlendiren GTO Başkanı Mehmet Aslan, yatırım ikliminin iyileştirilmesi için üretim girdileri konusunda ciddi çalışmalar yapılması ve yatırım yapılacak alanlarda devletin teşviklerde bulunarak katkı sağlanması gerektiğini savundu. Aslan, "Bu iki argümanın yatırım ortamının iyileştirilmesinde mutlaka kullanılması gerekir" dedi. 

Türkiye'nin önünde 1 yıllık ciddi bir süreç bulunduğunu, içteki gelişmelerin yanı sıra özellikle Ortadoğu ve dıştaki gelişmelerin Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Aslan, şunları söyledi: 

''İçte cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, dışta ise Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen müzakereler ve Ortadoğu'daki durum, bu süreci etkileyebilecek gelişmelerdir. Bunların birinde olumsuzluk yaşanması, AB'nin müzakereleri askıya alması gibi bir yöntem ortaya koyması ve Ortadoğu'daki olası olumsuz gelişmeler ekonomide ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olabilir. Ülkemizdeki cari açığın böyle devam etmesi önümüzdeki dönemde Türk ekonomisi açısından en büyük handikaptır. Daha fazla üretip ihracat ve ithalat arasındaki dengeyi birbirine yaklaştırarak aradaki ciddi farkın önüne geçilmelidir. Ana çare üretim ve yatırımı artırarak, cari açığı kapatmaktır. Üretim ve yatırım ortamını iyileştirerek ülkemizin aleyhine olacak gelişmelerin önüne geçilebilir."
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 18:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?