6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'dan yeni rektöre ziyaret

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu, Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, beraberinde Başkan Vekili Hanefi Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Orhan Kent, M. Necmettin Ay, M. Sami Akay, Meclis Başkan Vekili Osman Asiltürk ve Genel Sekreter Mesut Ölçal’dan oluşan heyet Gaziantep Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, şehre her yönüyle yön veren bir üniversite istediklerini, kent ile üniversitenin bütünleşmesi, üniversite-iş alemi işbirliğinin geliştirilmesi ve üniversitenin şehre sosyal yönde katkıları konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Gaziantep Üniversitesi’nin bölgenin ve Gaziantep’in en önemli değeri olduğunu söyleyen GTO Başkanı Aslan, “Üniversite-Sanayi işbirliği, tekmer, teknokent, başta olmak üzere şehrin sosyal gelişimi konusunda üniversite ile her türlü işbirliğine hazırız. Bütün bunların yanında Üniversite şehrin sosyal gelişimine önemli katkılar sağlamalıdır. Bu konuda da üniversite ile işbirliğine hazırız ve üzerimize düşeni yapacağız. Bundan önce de oda olarak Üniversite ile işbirliği içerisinde bir çok çalışma yürüttük. Gaziantep Üniversitesi Gaziantep’le birlikte büyüdü. Bundan sonraki süreçte de Gaziantep, Üniversite ile birlikte büyümeye devam edecek. Üniversitenin enerjisi de enerjimize eklendiğinde Gaziantep’in oluşturacağı sinerjiyi hiçbir şehir yakalayamaz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, yaptığı konuşmada, GAZÜ’nün 35 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve Türkiye’nin 6. büyük kenti olan Gaziantep’e yaraşır bir yerde olmadığını, bunun için büyük ve önemli adımlar atılması gerektiğini belirtti. Coşkun, “Üniversiteler lokomotiftir, öncüdür, şehrin değişimine katkı sağlar ve çözümleri ateşler. Üniversiteler her zaman hayatın içinde olmalıdır. Biz Gaziantep’in eğitim sorununu çözeriz demiyoruz ancak, bu sorunun çözümünü ateşleriz. Üniversiteler devasa bir mutfaktır; pişirir, hazırlar ve topluma hizmet edersiniz. Ben her üniversite öğrencisinin mutlaka bir sosyal projenin parçası olması gerektiğine inanmaktayım. Ve sizin gibi sivil toplum kuruluşları ile sosyal içerikli projelere imza attığımız sürece toplumla üniversite arasındaki bağı kurmuş oluruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?